22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Ardahan'da sosyal etkinlikler

Ardahan'ın kış turizm potansiyelini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla Ardahan Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ardahan 1. Kar ve Buz Festivali'nin ikinci gününde elverişsiz hava şartları sebebiyle bazı etkinlikler yapılamadan son buldu.
Festivalin bugünkü etkinlikleri Yalnızçam Uğurludağ Kış Sporları Merkezi'nde halk oyunları gösterisiyle başladı. Kar güzeli yarışmasında, 1. Aysun Şanlı, 2. Mehtap Şanlı, 3. Gönül Alparslan dereceye girdi. Kar güzeli yarışmasında genç kızlara Damal bebeği kıyafetleri giydirilmesi dikkat çekti. Kayak yarışması ve gösterinin ardından yarışlarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.
Ödül töreninde konuşan Ardahan Valisi Murat Yıldırım, "Yaz aylarında festival yapmak kolay. Ardahan 8 ay kış yaşayan bir şehrimiz. Önemli olan bu soğuk havada festival yapmaktır. 8 ay kar altında kalan bir şehre gereken yatırımların yapılması için bu festival bir ön ayaktır" dedi.
Festivale, Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun, CHP Milletvekili Ensar Öğüt ve vatandaşlar katıldı.
.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 21:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?