24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Ardahan'da Zafer Bayramı kutlamaları

Ardahan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü coşkuyla kutlandı.


Tören sabah saatlerinde Atatürk Anıta çelenk sunulup, şehitliğin ziyaret edilmesiyle başladı. Daha sonra 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, karargahta kutlamaları kabul etti.

Ardından tören Kongre Caddesi üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekildi. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Tankçı Kurmay Yüzbaşı Serbülent Eken, "Kurtuluş Savaşı, en zor koşullarda, her şeyin bitti sanılan bir dönemdi. Aziz Türk Milleti'nin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara uşaklık edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir. Bize emanet edilen bu cennet vatanı, sonsuza dek koruyacak, Türk Bayrağını sonsuza dek dalgalandıracağız. Sahip olduğumuz tüm güzellikleri bizlere armağan eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.


Törene Vali Murat Yıldırım, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Ardahan Kalesi'nde silah sergisi açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 18:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kahraman kahraman IP: 85.104.238.xxx Tarih : 11.10.2007 09:34:30

Kalede sadece silah sergisi açılmış.Biz ordayken komutanlarla halka kuru fasulye pilav dağıtıyoduk. Demek orada yerimiz boş kalmış.