23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Ardahan'dan 40 kişi Ahıska'ya gitti

Gürcistan’ın bağımsızlık yıldönümü nedeniyle Ahıska kentinde düzenlenen kutlama törenleri, renkli görüntülere sahne oldu. Gürcistan’ın bağımsızlık yıldönümü nedeniyle Gürcistan’ın Ahıska kentinde bugün düzenlenen kutlama törenlerine, Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç başkanlığında 40 kişi katıldı.

Ahıska Vali Yardımcısı Santhi Cawanhati, Türk heyetini Gürcü Gümrüğü’nde karşılayarak Ahıska’ya kadar eşlik etti. Burada bir açıklama yapan Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, "2 komşu ülke arasında gelişmekte olan dostluk ilişkileri nedeniyle karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Gürcistan’ın bu mutlu gününde burada onlarla olmaktan memnuniyet duyduk. Ümit ediyoruz ki bağımsızlığınız payidar kalır" dedi.

Ahıska Vali Yardımcısı Santhi Cawanhati ise, Türkiye’yi kendilerine dost bir ülke olarak gördüklerini ve her zaman Gürcistan’a beklediklerini söyledi.

Daha sonra Tamara Heykeli önünde düzenlenen bağımsızlık yıldönümü törenlerinde Gürcü öğrenciler, dans gösterileri sundu. Gürcü ve Türk heyet, Tamara Heykeli önüne çiçek bıraktı. Ardahan Gençlik Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi burada bir gösteri sundu.

Gösterilerin ardından güreş müsabakaları, boks gösterileri yapıldı. Gürcü çocuklar tarafından asfalt üzerine yapılan resimler incelendi. Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, bağımsızlık yıldönümü nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

Ahıska Vali Yardımcısı Cawantani’nin, Türk heyeti onuruna verdiği yemekte, karşılıklı hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 14:54:11
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?