24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Ardahan'de Çanakkale Zaferi coşkusu

Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü Ardahan’ın Posof ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenkler konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Alpaslan Caddesi Kayabaşı mevkiindeki şehitlik ziyaret edildi ve askerler saygı atışında bulundu.

Halit Paşa İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen programda ise konuşma yapan Posof Piyade Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Aymaz, “Kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliği ve yurttaşlarımızın can ve güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek polis şehitlerimizi, ülke menfaatlerini kurumak adına çeşitli ülkelerde görev yaparken şehit olan dışişleri şehitlerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakâr ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anmak için toplanmış bulunuyoruz. 18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırıldığı gündür. O nedenle, 18 Mart 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 sayılı yasa ile şehitlerimizin günü ilan edilmiştir. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu günden itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin Türklük adına bedenlerini toprağa koydukları gündür. Yurdumuzun simalarında, denizlerinde, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Kore’de Irak’ta, Hakkari’de vatanı için şehit olan askerlerimizi, polislerimizi, dışişleri mensuplarımızın günüdür.” dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu ve bir slayt gösterisi sunuldu. Posof Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan piyes sahnelendi. Vatan için şehit olan Posoflu şehitlerin isimleri okundu ve resimleri temsili askerler tarafından taşındı.

Program koro eşliğinde şarkılar söylenmesiyle son buldu.

Günün anlamıyla ilgili yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?