19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Ardahan'ın en önemli sorunu ne?

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, şehrin en önemli iki sorununun eğitim ve şehir yapılanması olduğunu söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda ilde görev yapan kurum amirleri ve okul müdürleriyle bir toplantı yapan Vali Tekmen, kalıcı hizmetlere imza atacaklarını dile getirdi.

Ardahan'ın önde gelen iki büyük sorunu olduğuna işaret eden Vali Tekmen, bunların birinin eğitim, diğerinin ise şehir yapılanması olduğunu kaydetti. ÖSS'de son sırada yer alan ilde eğitim seviyesini yükseltmek için okul müdürlerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Vali Tekmen, öğretmen-öğrenci ilişkisi ile okuldaki otoriteyi kontrol altına alma adına okul müdürlerinin görevlerini hakkıyla yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlerin Ardahan'dan hiç gitmeyecekmiş gibi görev yapmaları gerektiğinin altını çizen Vali Tekmen, "Öğretmen arkadaşlardan hiç gitmeyecekmiş gibi çalışmalarını istiyorum. Yani nasıl olsa 'ben bu ilden gideceğim' deyip işi gevşek tutana gerekli her türlü yaptırımı uygulatacağız. Öğretmenlerden ilin valisi olarak bunu istemenin benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Eğitimde sonuncuyuz diye karamsarlık içinde olaya bakmayacağız. Bardağın hep dolu tarafını göreceğiz. Herkes eğitimde güzel işler yapmak adına duruma olumlu gözle bakacak. Olumlu düşünürsek olumlu işler yaparız." dedi.

Ardahan'da şehir yapılanmasının yetersiz olduğuna da vurgu yapan Tekmen, ilin şehir görünümüne kavuşması için kentsel dönüşüm projesinin büyük öneme sahip olduğunu, mahallelerdeki gecekonduların yıkılıp yerine yapılacak TOKİ evlerinin ili değiştireceğini kaydetti.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 13:54:22
Güncelleme :27 Eylül 2009 Pazar 00:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed enes altay IP: 78.161.79.xxx Tarih : 4.11.2009 16:31:49

çok süper bir yorum yapmışlar allah razı  olsun