19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Ardahanlı öğrenciler yarıştı

Ardahan`da İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen slalom kayak yarışması nefes kesti.

Ardahan`a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yalnızçam Uğurludağ Kış Sporları ve Yayla Turizm merkezinde farklı okullarda 12 öğrenci birinci olmak için yarıştı. Pist alanında zaman zaman etkili olan fırtınaya rağmen öğrenciler arasında büyük bir çekişme yaşandı. Özellikle Yalnızçam Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`ndan katılan öğrenciler yarışmaya renk kattı.

Yarışma sonunda kayak tesislilerinde öğrenciler için mini bir tören düzenlenerek dereceye girenlere madalyaları verildi. 23 Şubatta kutlanacak olan Ardahan`ın kurtuluşu ve il takımını belirlemek nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü`yle ortaklaşa böyle bir organizasyon düzenlediklerini anlatan İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Çimli, slalom kayağını bu bölgede diri tutmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Kayak tesislerinin turizm açısından cazip hale getirmeye çalıştıklarını kaydeden Çimli, Ardahan`da daha çok mukavemet kayağını ön plana çıkarmak istediklerini de ifade etti.

Kayak sporunu Ardahan`da geliştirme çabasında olduklarını söyleyen kayak hocası Hakan Fırıncı ise, "Bu yarışmada ilk 7`ye giren öğrenciler il takımına seçildi. Amacımız Ardahan`da kayak sporunda şampiyon öğrenciler çıkarmak." diye konuştu.
 

CHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 09:42:34
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 10:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?