18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ardahanlılar tepkili

İstanbul polisi tarafından 8 kilo patlayıcı ile yakalanan kadın canlı bombanın Ardahan nüfusuna kayıtlı olması Ardahan'da tepkiyle karşılandı. 

Kanlı eylem hazırlığı içindeyken üzerinde 8 kilo patlayıcıyla yakalanan canlı bombanın Ardahan nüfusuna kayıtlı olduğunun anlaşılması Ardahanlı vatandaşları çileden çıkardı. Gönül Erdoğan adlı kadın teröristin Ardahan ili Hanak ilçesi nüfusuna kayıtlı olmasının anlaşılması üzerine Ardahanlı vatandaşlar tepki gösterdi.
 
Vatandaşlar, "Ardahanlı çıkması Ardahan için bir hakaret ve yüz karası bir durum. Bu vatan hainleri için ne desek az gelir. Neden Ardahanlı olsun, Hanaklı olsun. Böyle olmaması lazım. Geçen yıllarda Adalet Bakanlığı'na canlı bomba düzenleyen kişinin de Ardahanlı olması çok üzücü bir olaydı. Lanet olsun. Ardahan nüfusuna kayıtlı olması Ardahanlıları bağlamaz. Teröre kimsenin sahip çıkması söz konusu olamaz. Terör insanlık suçudur. Terör belasını kınıyor ve lanetliyoruz. Bizim buradan terör örgütlerine eleman çıkması bizleri üzüyor. Bunun için çok üzülüyoruz. Ardahanlı alarak teröre topyekün karşıyız" dediler. 

Öte yandan, 2005 yılında Adalet Bakanlığı'na canlı bomba eylemi yapacağı sarada polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirilen canlı bomba Eyüp Beyaz'ında Ardahan ili Çıldır İlçe nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edilmişti. Son üç yıl içerisinde Ardahan nüfusuna kayıtlı iki canlı bomba Ardahan'da tam bir şok etkisi oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?