18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Arı yetiştiricileri yeni binasında

ARDAHAN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ, YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI

Ardahan Valiliği tarafından Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne tahsis edilen yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine katılan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, ''Ardahan balı, patentleşmesiyle birlikte Türkiye ve Dünya yolunda önemli bir mesafe kat edecek'' dedi.

Ardahan Valiliği tarafından, Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliğine Ardahan Merkez Kaptanpaşa Mahallesinde tahsis edilen yeni hizmet binasının açılışı için bir tören düzenlendi.

Törene Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, ve çok sayıda yetkili ve arıcı katıldı.

Ardahan'ın arıcılıkta önemli bir konumda olduğunu söyleyen Tekmen, ''Türkiye'de tek arıcılık istasyonunun Ardahan’da bulunduğunu bunuda iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi. Biz arıcılıktaki bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek için elimizdeki balı patentleştirmeye çalışıyoruz. Eğer balımız patentleşirse gerek Türkiye ve gerekse de dünya çapında önemli bir mesafe kat edeceğiz'' dedi.

Yeni binanın kendi çalışma alanlarını daha rahatlatacağını ifade eden Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu ise, şunları söyledi: ''Şu an 408 üyemiz var, mevcut üyelerimize ait 31 bin bal kovanımız bulunmaktadır. Valiliğimiz tarafından tahsis edilen bu hizmet binasıyla hizmetlerimizin katlanarak artacağına inanıyorum dedi. Önceki mekanımıza yerimize göre daha geniş düzenli bir çalışma alanına kavuştuk. Dolayısıyla bundan sonra hizmet daha kaliteli ve modern olacak ve artacaktır.''

Bu arada açılışa vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 17:50:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 22:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?