18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Arıcılık açılımı sürüyor

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN ARICILIK AÇILIMI DEVAM EDİYOR

Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Taşğın, 'Arıcılıkla İlgili Eğitimlere Köylerde de devam edeceğiz' dedi.

Ardahan Üniversitesi’nin öncülüğünde Ardahan arıcılığının sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu amaçla Ardahanlı Arıcılar, Ardahan Üniversitesi öncülüğünde Çamlıçatak köyünde bir araya geldiler. Buradaki toplantıya Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç Dr. Ahmet Taşğın, Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Hamza Kopuz, Öğretim Görevlisi Kemal Yazıcı ile Ardahanlı arıcılar katıldı.

Toplantıda Ardahan arıcılığının sorunları ve gelişmesi için atılacak adımlar bir kez daha masaya yatırıldı. Arıcılığın çok karlı bir sektör olduğunu ve kendi çarkını döndürebilecek kapasitesi olduğunu ifade eden arıcılar, bunun için gerekli tanıtım ve bilgilendirmenin yapılması gerektiğini vurguladılar. Bu amaçla yakın zamanda Eğitim seminerlerinin verileceğini belirttiler.

Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç Dr. Ahmet Taşğın ise burada yaptığı konuşmada, Ardahan'daki arıcılığın ilerlemesine katkı sunmak amacıyla kent merkezinin yanı sıra her hafta bir köyde eğitim vermeyi planladıklarını ifade etti. Taşğın, daha sonra şunları söyledi; “Amacımız arıcılığı sürekli gündemde tutmak ve bu işin peşini bırakmamaktır. Çünkü şunun farkındayız ki Ardahan arıcılığı büyük bir potansiyele sahiptir. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz ve bunun için de ortak akıl ile hareket etmeliyiz. Bu açıdan biz, üniversite olarak, eğitim kurumu olarak gerekeni yapacağız”

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu da eğitimde kendilerinin de bulunduğunu belirterek, üniversitenin bu anlamda arıcılığa büyük bir katkı sunacağını, eğitimlerin devamını istediklerini söyledi.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN ARICILIK AÇILIMI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 11:32:04
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 20:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?