18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Arıcılık ensitüsü kuruluyor

Arıcılıkla uğraşanların daha bilinçli üretim yapabilmesi için düşünülen arıcılık ensitüsü sonunda kuruluyor.

İlimiz genelinde toplam olarak 22000 adet arılı koloni bulunmakta olup, bunların 400 tanesi eski tip kovanlardadır. Yaklaşık olarak 500 arıcı ailesi tarafından işletme başına ortalama 45 adet koloni varlığı ile arıcılık faaliyetleri bal üretimine yönelik olarak sürdürülmektedir. Ardahan ilinde 200 ‘ün üzerinde koloni varlığı olan arıcı sayısı 100’ ü geçmemektedir. Bu da; ilimizde arıcılık faaliyetlerinin ekonomik şletmecilik prensiplerine uygun olarak ve rantabl yapılmadığını göstermektedir. İlimizin zengin çiçek flora yapısına sahip çayır-mera alanlarında uygun arı konaklatılması halinde 100 bin arı kolonisi ile arıcılık faaliyetinin sürdürülebileceği yapılan bir çalışma ile hesaplanmıştır.

Sitemize açıklamada bulunan Ardahan Milletvekili Saffet Kaya; "Ardahan'da sözkonusu arıcılığı geliştirme çalışmalarını Sayın başbakanımıza ve ilimize gelen tarım bakanımız Sayın Mehdi Eker'e bahsederek ve desteklerini alarak hükümetimizin gündemine taşıdık. Talep, 18.08.2008 Tarihindeki Bakanlar Kurulunda kabul edilmiştir. Resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan kanunla Köroğlu Barajı, Kayabeyi Barajı,  TOKİ Sınır Ticaret Merkezi, Ardahan Üniversitesi gibi Ardahan Arıcılık Ensitüsü de Ardahan'a  yapılan yatırımlar arasına girmiştir, tüm Ardahanlılara ve milletime hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 04:21:48
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 04:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sevgi Avci IP: 85.191.4.xxx Tarih : 23.08.2008 00:14:56

Amin, amin sayin milletvekili saffet kaya kac yildir milletvekilisiniz? Sizden Ardahan icin yaptiklarinizi ve hayata gecirdiklerinizi Ardahanli bir vatandas olarak kent habere bir liste halinde internet araciligiyla gonderinde, bizleride Ankarada dusunen ve Ardahan halki icin calisan bir milletvekilimiz var diye sevindirin, o zaman sizi oturarak degil ayakta alkislayalim.Ben aslinda yutdisinda yasiyorum iki senede bir ardahana geliyorum hic bir alanda degisiklik gormedim.Gorenlere ask olsun.