18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

ARÜ'de mezuniyet sevinci

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİN'DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapıldı.

Törene, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, akademisyenler, bölüm birincileri ve diğer öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, ARÜ'den bu dönem 21 bölümden yaklaşık 400 öğrencinin mezun olduğu belirterek, ARÜ'nün her yıl katlanarak büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin en değerli kaynağının insan olduğunu, ARÜ'nün bunu en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti: ''Her şey nokta ile başlıyor. Noktanın felsefesi aslında hayatın felsefesidir. Logomuzdaki insan kafasını simgeleyen nokta her şeyin başlangıcı olan bir noktadır. Üniversitemiz, ülkemizin bu son noktasında karanlığa karşı yakılan bir aydınlık meşalesidir. Bugün çok nitelikli bir akademik kadrosuyla büyüyen üniversitemiz, her alanda katlanarak büyüyor.

Başarılarıyla elde ettiği referanslarla artık kendinden söz ettirmeye başlamıştır. 2008 yılında kurulan 58 üniversite içinde Bilimsel makale alanında öğretim üyesi sayısına göre Türkiye birincisi olmuş bir üniversitedir. Bunlar çok önemli, çünkü referans olarak bu veriler dikkate alınıyor.''

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, ARÜ'nün bilgi üreten bir fabrika olduğunu belirterek, belediye olarak hem ARÜ'den yararlanacaklarını, hem de destek olacaklarını söyledi.

Diploma dağıtımıyla devam eden kutlamalar, müzik dinletisinin ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİN'DE MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 19:10:04
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 13:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?