23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Ateş: AKP hesap verecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, AK Parti hükümetinin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde seçmene hesap vereceğini söyledi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahan'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetini eleştirdi.

Ateş, ''AK Parti hükümetinin politikası Ardahan'ı her yönüyle bitirmiştir. Ardahan yüzde 30 yoksullaşmıştır. AK Parti uyguladığı yanlış politikalar sonucu Ardahan'ı her yönüyle yoksullaştırmıştır. AK Parti artık önümüzdeki seçimlerde halka hesap verecektir" dedi.


Ardahan'da hükümetin verdiği faizsiz teşvik kredisini alabilecek esnafın bile kalmadığını belirten Ateş, "Maalesef iktidar partisi tüm Türkiye'ye olduğu gibi Ardahan'a da sırtını dönmüştür. Başbakan, 'Kişi başına düşen gelir, 2 bin 500 dolardan 10 bin dolara yükselmiştir' diye açıklama yapıyor.

Bu böyle ise Ardahan'daki 842 dolarda ne oluyor. 2007 seçimlerinde mağdurları oynayan AK Parti, tek başına iktidara gelerek, vatandaşı mağdur etti. Şimdi ise, yerel seçimler öncesi Ergenekon mağduriyeti oynama peşindeler. Ama biz inanıyoruz ki, bu Ergenekon ipi bunların ayağına dolanacaktır" diye konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalarla ilgili soruya ise Ateş, ''Doğrusu MHP'nin aklına şaşmak gerek. Anayasa Mahkemesi, Türkiye'deki hukuk sisteminin en üst makamıdır. Bu mahkemedeki 11 üyenin kararıyla AK Parti'nin laiklik karşıtı odak haline geldiğine karar verilmiştir. Bu ucube durum ortadayken, Sayın Devlet Bahçeli'nin çıkıp 'Yetkilerini kısıtlayalım' demesi AK Parti'nin dini esaslara göre Türkiye'yi yönetme iddiasına göre güç vermektir. Bu açıklamayı yaparken umarım düşünmüşlerdir'' cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:40:50
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 14:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özkan lök IP: 78.179.55.xxx Tarih : 3.09.2008 13:20:23

sayın vekilimin söylediklerine katılıyorum bunların çekme ve kurtarma görevini üstlenen mhp şunu bilsinki din sömürüsü yaparak ancak bir partiye ekmek çıkar o nedenle türkiye cumhuriyetinin yasalarına ve değerlerine önem vermesini beklyoruz şaban dişli olayında hiç sesi çıkmıyor neden dokunulmazlıkların kaldırılmasına bunun kadar önem vermiyor kendileri kömür dağıtırken iyi bakır köy belediyesi%125 indirimli muayenesini soruşturmaya al yorumunu bütün okuyuculara bırakıyorum.