18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

AÜ başarılarıyla gururlandırıyor

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BAŞARILARIYLA GURURLANDIRIYOR

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan’ın artık Türkiye’nin en uç noktası değil, Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan bir başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Korkmaz, “Üniversitemiz henüz iki yaşında olmasına rağmen bağımsız bir birim kuruluş tarafından 51 üniversite arasında 6.sırada yer alıyor olmamız sevinç vericidir. Ardahan Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmak gibi büyük hedeflerimiz, ideallerimiz var” dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz, İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan Üniversitesi’nin henüz iki yaşında olmasına rağmen gerek fiziki, gerekse de akademik gelişim noktasında önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

Korkmaz Ardahan Üniversitesi’nin hem Eğitim-Öğretim faaliyetlerini organize etmede, hem de her geçen yıl artan öğrencilerin serbest zamanını değerlendirmede kendilerine psikolojik, sosyal ve fiziksel olarak destek verecek şekilde planlamalarına zemin hazırlayıcı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İnsanların yaşadığı toplumda üretken bir birey olma yolunda yıllar boyu devam eden Eğitim-Öğretim faaliyetleri sürecinde önemli bir yer tutan yüksek öğrenim süreci, uzun yıllar devam edecek davranış biçimlerinin oluştuğu en önemli süreçlerin başında geldiğini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:

“Rektörlüğümüzün sporu bir ’yaşam tarzı’ olarak benimsenmesinin entelektüel şahsiyetlerin oluşmasına psikolojik, sosyolojik, ruhsal, zihinsel ve de fiziksel bakımdan katkısının farkında olan bir yaklaşımla öncelikle Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) açılması için çalışmalar yapmış ve müspet sonuç almıştır”

Resmi olarak açılışı yapılan BESYO’na öğrenci alımının 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için planlandığını kaydeden Korkmaz, “Faaliyete geçirilecek BESYO sayesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri başta olmak üzere, spor yöneticisi, antrenör gibi kalifiye elemanlar özel kurum ve devlet organlarında istihdam edilmek üzere yetiştirilecek, aynı zamanda Üniversite bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Dairesinin (SKSD) organize ettiği özellikle sportif etkinliklerin çok katılımlı ve etkili olmasına katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ardahan Üniversitesi’ne ait yeni kurulacak kampüs alanında inşaatı başlatılan spor salonu hem BESYO hem de üniversitenin diğer birimlerindeki öğrencilerine hizmet vereceğini belirten Rektör Korkmaz, “Üniversitelerarası yarışmalara bu yıl futsal (salon futbolu), voleybol ve boks branşlarında katılım planlamış olup, basketbol, futbol ve daha birçok branşta katılım için takımların oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca bu faaliyetler sürecinde başarılı sporcuların üniversitemizdeki ve üniversitemiz dışındaki kaynaklar tarafından (sponsorlar, gönüllü destekçiler) desteklenmesi yönünde çaba sarf ediliyor” dedi.

Korkmaz, ’Gençlik spor yapıyor’ adıyla sosyal destek projesi kapsamında kabul edilen proje sayesinde üniversite öğrencileri ve ileride yaz okulları kapsamında gerçekleştirilecek sportif kurslara katılacak kursiyerlere hizmet verecek uygulama sahalarının 2011 yılı itibari ile başlatılıp bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Gelecekte kampüs alanında sporsal faaliyetlerin daha iyi şartlarda, sistemli bir şekilde yapılabileceğini ifade eden Korkmaz, “Spor tesislerinin yeterli bir düzeye getirilmesi ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılımlarının teşvik edilmesi üniversitemizdeki Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin vazgeçilmez bir tamamlayıcısı olarak önemini koruyacak ve bu hedef doğrultusunda her daim tedbirler alınacaktır.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 12:47:03
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 12:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?