23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

AÜ'den eğitime destek

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN EĞİTİME DESTEK

Ardahan Üniversitesi bünyesinde lise öğrencilerini üniversiteye hazırlamak amacıyla öğrenci kulübü kuruldu.

Ardahan Üniversitesi Eğitimi Destekleme Kulübünün (AÜEDK) Kurucusu ve Başkanı Gencay Pancar, kulüp ve faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bir sorunun çözümünde yer almazsanız, sorun sizsiniz demektir" söylemi ile yola çıktıklarını belirterek, amaçlarının üniversite sınavlarında sonuncu olan Ardahanlı öğrencilerin eğitimden uzaklaşmasına son vermek olduğunu vurguladı.

Pancar, “ Ardahan’da üniversite sınavında sonunculuk psikolojiden gençlerimizi kurtararak, onlara özgüven kazandırıp, var olan bilgi ve yeteneklerini desteklemek amacıyla, kulübümüzü kurarak eğitimlere başladık. Üniversitemizde eğitim gören gönüllü arkadaşlarla; maddi durumu yetersiz, dershanelerden yararlanamayan genç kardeşlerimizin bu sorununu çözmeyi amaç edindik. Bu öğrencilerin yanında, dershaneye giden ancak daha fazla soruya vakıf olarak bir çalışma disiplini edinmek isteyen arkadaşları da davet ettik. Gönüllü arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla birlikte Ardahan Üniversitesi’nin de desteğiyle şehir merkezinde bulunan Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında sömestr tatilinde eğitimlere başladık.” diye konuştu.

Yapılan derslerin büyük çoğunluğuna üniversite öğrencisi gönüllü arkadaşların katıldığını belirten Gencay Pancar, tamamen gönüllülük ve eğitim sevdasına dayanan bu ilişkimiz ile hem kulübümüz hem de öğrencilerimiz büyük başarı yakalayacak. Buna gönülden inanıyoruz. Ardahan Üniversitesindeki diğer öğrenci arkadaşlarının da bu konuya duyarsız kalmayarak gönüllü sayısının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Pancar, iki buçuk aylık bir süreçte AÜEDK’nın gönüllüleri öğrencilere materyal desteğini de sağlayarak, öğrencileri hızlandırılmış kurslarla ilk sınava hazırladıklarını ve başarı potansiyeline sahip Ardahanlı genç kardeşlerinin başarıyı yakalayacaklarına inandıklarını kaydetti.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN EĞİTİME DESTEK
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 09:17:04
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 09:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?