23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Bakan Kavaf Ardahan'da

DEVLET BAKANI KAVAF ARDAHAN'DA

Kars'tan karayoluyla Ardahan'a gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamlarında ziyaret etti.

Ardahan Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Kavaf bir gazetecinin 'Antalya'da tecavüze uğrayan, daha sonra Kars'a gönderilen ve 3,5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki A.Y.'nin' durumuyla ilgili sorusu üzerine, olayla ilgili bilgisi olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Antalya'da tecavüze uğrayan ve daha sonra gönderildiği Kars'taki yetiştirme yurdundan hamile olduğu anlaşılan kız çocuğuyla ilgili olarak, "Bu çocuk dışarıdayken istismara uğradı bizdeyken değil" dedi.

Ardahan'da gezi ve incelemelerini sürdüren Kavaf, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Partililere hitap eden Bakan Kavaf, AK Parti'nin Türkiye'de siyasete damga vuran bir parti olduğunu belirterek, bu başarıda gönüllü kitlelerin alın teri bulunduğunu söyledi.

AK Parti'nin, 12 Eylül'deki Anayasa referandumunda da alnının akıyla çıkacağını ifade eden Kavaf, "Biz rakam telaffuz etmiyoruz. Ölümüne çalışmak durumundayız. Bu hepimiz için bir motivasyon olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra, merkeze bağlı Akyaka köyünde incelemelerde bulunan Kavaf, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da tecavüze uğrayan, daha sonra gönderildiği Kars'taki yetiştirme yurdunda hamile olduğu ortaya çıkan ve kadın sığınma evine yerleştirilmek üzere Siirt'e gönderilirken Sarıkamış ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan A.Y'nin, dışarıdayken istismara uğradığını belirtti.

Olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini bildiren Kavaf, "Bu çocuk dışarıdayken istismara uğradı, bizdeyken değil. Çok uzun zaman oldu. Ailesinin yanına gidemediği için biz aldık onu. Onunla ilgili soruşturma devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bakan Kavaf daha sonra Ardahan esnafını gezerek kısa bir süre sohbet etti.

DEVLET BAKANI KAVAF ARDAHAN'DA
DEVLET BAKANI KAVAF ARDAHAN'DA
DEVLET BAKANI KAVAF ARDAHAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 10:59:05
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 12:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?