18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Başbakan Erdoğan'a soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini açıkladı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili verdiği soru önergesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Milletvekili Öğüt açıklamasında, "04 Ocak 2002 tarihinde kabul edilen 22 Ocak 2002 tarih ve 24648 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve günümüze kadar yedi defa değişikliğe uğrayan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve Resmi Gazete'de yayımlanan ve iki defa değişikliğe uğrayan 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılması için hükümet, çalışmalar yaparak yasa tasarısı hazırlamıştır. 4734 Sayılı Kanunun 13. maddesinin birinci fıkrasının sonuna "(2) ve (3) numaralı alt bentlere göre işin yapılacağı yerde çıkan gazetelerin birinde yayınlanması gereken ilanlar 'Kısa Duyuru Şeklinde Yapılır', kısa duyuruda idarenin adı, adresi, telefonu ve faks numarası, ihalenin adı, niteliği, türü, miktarı, nerede ve hangi tarih, saatte yapılacağı, ihale dokümanının nerede görülebileceği ve hangi bedelle alınacağı bilgileri ile ihale ilanının tam metnine Kamu İhale Bülteni'nden ulaşılabileceği açıklaması yer alır" denilerek, ilanlar kısaltılıp yerel basınının tek gelir kaynağı olan resmi ilanların bedeli ilk etapta çok aşağılara çekilip tamamen kaldırılmasına yönünde bir adım atılmaktadır.

Bu tasarıdaki değişiklikler gerçekleştiği takdirde Anadolu'da yayınlanan Anadolu'nun gündemini belirleyen, bu gündemi Ankara'ya taşıyan, sayıları yüzlerle ifade edilen yerel gazeteler kapılarına kilit vurmak zorunda kalacak, bütün yerel gazetelerde görev yapan ortalama 4 sigortalının da işine son verilecektir. Anadolu'nun dört bir köşesinde yayın hayatını devam ettirmeye çalışan yerel gazete ve gazetecilerimizi mağdur edecek bu kanun tasarısının yeniden gözden geçirilerek yerel gazete ve gazetecilerimiz açısından daha olumlu bir şekilde yürürlüğe girmesi yönünde bir düzenleme yapacak mısınız, diye bir soru önergesi verdim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?