18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Başesgioğlu Ardahan'da

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere, Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz" dedi. 

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ardahan Valisi Selim Cabiroğlu'nu makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Başesgioğlu burada yaptığı açıklamada, "Ardahan'da turizm ve spor açısından büyük bir potansiyel görünüyor. Bunların değerlendirilmesi için her bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Hükümetimiz her alanda Ardahan'a gereken yardım ve destekleri yaparak, ilin kalkınması için elinden geldiği ölçüde kaynak aktarıyor. Hükümetimiz  Ardahan'a KÖYDES programı kapsamında 40 milyon lira değerinde bir kaynak aktararak, altyapı sorunlarının bir an önce bitirilmesi için destek verdi. Türkiye'nin yolu açık. Ülkemizi kardeşlik duygusu içinde, dünyadaki uluslar yarışında en üst seviyelere çıkarmak hepimizin görevidir. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Aramıza nifak tohumu sokmak isteyenlere, Türkiye'yi çeşitli suni bahaneler yaratarak bölmek, parçalamak isteyenlere asla taviz vermeyeceğiz. Saflarımızı sıkı tutacağız. Dünya  çalkalanıyor. Finansal kriz var, başka krizler var. Türkiye bunları aşacak güçte. Ama dediğim gibi birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin önü aydınlıktır, geleceğimiz aydınlıktır" diye konuştu.
Başesgioğlu, daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Başesgioğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Güçlerimizi birleştireceğiz, gönüllerimizi birleştireceğiz. Bütün vatandaşlar kenetlenerek bu güzelim ülkeyi dünyanın en güzel, en zengin ülkesi haline getireceğiz. Her tarafta kalkınma hamlesi sürüyor. Sağlık ve elektrik alanında bir kalkınma hamlelerimiz var. Her yerde şantiyeler var. Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimizin tek gayesi var; o da kalkınmaktır. Artık üniversiteniz açık. Üniversitesiniz size hayırlı olsun. Bundan sonra iş adamlarınız ve hayırseverleriniz bu konuda üzerine düşeni  yapmalı. Karınca kararınca herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu şekilde Ardahan'daki göçü de durdurmuş oluruz. Ardahan'da tarım ve hayvancılık potansiyeli de var. Ancak tarım ve hayvancılığın modern olarak yapılması gerek. Çıldır Gölü başta olmak üzere Ardahan'da kış sporlarının değerlendirilmesi için gerekli çalışma içindeyiz. Ardahan'ın spor kenti olmasını istiyoruz. Kalkınma hamlelerimizi tamamlayarak çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmanın hayali içindeyiz. Asla ve asla birlik ve beraberliğimizi bozmak  isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Güçlerimizi, gönüllerimizi birleştirerek birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Daha güzel bir Türkiye için çalışmalıyız. Yolu üretimden geçen, tasarrufta taviz vermeyen bir toplum istiyoruz. Devlet vatandaşı için her türlü fedakarlığı yapıyor." 

Bakan Başesgioğlu, daha sonra Çıldır Gölü kenarındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesiste incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Çimli'nin verdiği brifingin ardından açıklamalarda bulunan Başesgioğlu, "Ardahan'da spor kültürünü yaygınlaştırmak için arkadaşlarımız gayret ediyorlar. Bu konuda milli eğitimle el birliği ile çalışmak istiyoruz. Sporda iyi bir hava oluşturmak istiyoruz. Okulları tarayarak bir envanter çıkaracağız. Bunlara daha sonra temel eğitim vererek branş dallarına  yönlendireceğiz. Yoğunluk verdiğimiz branş dallarını önce bir tespit etmek lazım. Okullardaki yetenekli çocukları tespit etmek istiyoruz. 2011 Erzurum Olimpiyat Oyunları'na Ardahan'daki sporcularımızı insan kaynağı olarak yetiştirmeliyiz. Başarılı sporcuları buralara transfer etmekte fayda var. Çıldır Gölü üzerinde buz sporlarını yapmak için önce buzun güvenliğini birkaç yıl test etmekte fayda var. Buz sporlarını taşır mı, taşımaz mı önce güvenliğinin iyi test edilmesinde fayda vardır. Evet Ardahan'da bir  potansiyelimiz var. Bunu değerlendireceğiz. Burada spor konusunda bir olumlu hava oluşacak ki bizde destekleyelim. Onun için bu kültürü oluşturmada her kesime görev düşüyor. İnşallah bir spor kenti olur Ardahan. Çalışacağız, çalışmaktan başka şansımız yok" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Başesgioğlu, Yalnızçam Kayak Tesisleri'nde de incelemelerde bulunduktan sonra Göle ilçesi üzerinden Erzurum'a gitti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 13:55:32
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 13:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?