18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Başıboş köpekler korkutuyor

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ VATANDAŞLARIN KORKULU RÜYASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ardahan’ın Göle ilçesinde başı boş sokak köpeklerinin sayısında kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artış görülüyor.

Kış mevsimi yaklaştıkça çoğalan başıboş sokak köpeklerinin bir kısmı köylerden getirilerek ilçeye bırakıldığına şahit olduklarını belirten vatandaşlar, artık bu duruma bir son verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürüler halinde dolaşan köpeklerin cadde ve sokaklarda kol gezdiğini anlatan Göleli vatandaşlar, “Çocuklar sabah saatlerinde okula giderken sürü halinde gezen başıboş sokak köpekleri ile köşe kapmaca oynuyorlar. Okula giden öğrenciler için sokaklarda sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri bu yılda tehlike arz ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıları, aynen tekrardan yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız evlerine gelip gidemiyor. Yetkililerin, bu sorun karşısında ne yaptıklarını doğrusu merak ediyoruz. İlçe merkezinde başıboş sokak köpeklerinden geçilmiyor. Bunu görmezden gelenleri şiddetle kınıyoruz. Lütfen bir çözüm bulunsun. Sürekli gündemde olan ve köyden gelen vatandaşların köpekleri ilçe merkezine bırakmaları doğru değildir. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 11:23:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Troy Gazioglu IP: 209.169.69.xxx Tarih : 15.11.2010 23:35:19

Saygideger yetkililer neden neden sokak hayvanlari icin uyutma merkezi yapmiyorsunuz cok basit sokaga salana kadar veterner kontrolunde uyutmak yani hayvani oldurmek hem o bolge insanlari icin bir hizmet hem sokakta kalan hayvanlar icin bir kurtulus .Cadenin ortasinda vurmak bence cok yanlis kucuk bir buro veternerlikte yasli bakamayacagin hayvani getiriyorsun ve uyutuyorsun .Hem insan icin hem hayvan icin en guzeli.Bence Ardahanda bunu baslatmak ve tum TURKIYEDE uygulamak gerekiyor boyleyken hastaliklar ve tehlikeler ortadan kalkiyor .Saygilarimla Houston TEXAS