18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

BBP lideri Topçu Ardahan'da

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "İktidara geldiğimizde terörü bitireceğiz. 26 yıldır terörle mücadele ediliyor. Fakat İmralı el bebek gül bebek. Hadi baktınız bakmasına, bari şu haini susturun" dedi.

Kars'tan 100 araçlık konvoy eşliğinde Ardahan'a gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ardahan girişinde yaklaşık 300 partili tarafından çiçeklerle karşılandı. Topçu, daha sonra partisinin Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki il başkanlığı kongresine katıldı. Burada partililere seslenen Topçu, kendisinin Ardahan'a gelmesiyle birlikte Ardahan'ın gündeme geldiğini ve Ardahan'a gelişinin devam edeceğini söyledi. Ardahan'ın her anlamda gelişmesi ve büyümesi gerektiğini ifade eden Topçu, "Ruslar bu

bölgeyi işgal ettiklerinde, 'Ahıska can idi gitti, lisanı Türk idi gitti, Sultan Süleyman'a haber verin, Anadolu'nun kilidi gitti' ağıtları söylenmişti. Bugün ben de buradan sesleniyorum, Ankara'nın kilidi, Anadolu'nun kilidi buralara bağlıdır. İlk il olduğunda 150 bin nüfusu olan Ardahan, ne yazık ki bugün 108 bin nüfusa inmiş. Her yıl 20 bin göç veriyor. Biz diyoruz ki, sadece Ardahan değil, Hakkari'de, Edirne'de abat edilmeli. Bugün Ardahan'ın merkezinden doğalgaz geçiyor, ama benim Ardahanlım hala

tezek yakıyor. Buna karşı hiç mi yüzünüz kızarmıyor" diye konuştu.

Türkiye'de iktidara gelmeyen tek partinin BBP olduğunu, geldiklerinde terörün biteceğini ifade eden Topçu, "Bizim vebalimiz yok. Çünkü denenmemiş, iktidara gelmemiş tertemiz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olan BBP'dir. Çünkü hainler şunu bilsinler ki, Anadolu'da 3 kişiden ikisi birbiri ile kanca olmuş. Kız almış kız vermiş. 26 yıldır terörle mücadele ediliyor. Ama İmralı el bebek gül bebek. Hadi baktınız bakmasına, bari şu haini susturun. Biz iktidara geldiğimizde AB denilen hayal tüneli

durdurulacak. İdam gelecek. Sivil bir anayasa gelecek. Başbakan seçimlerden sonra sivil anayasa dedi, ama o da rafa kalktı. Bizi Irak'ın durumuna düşürmek istiyorlar. Bugün Irak'ta kim kazandı, Irak'ta sadece haçlı zihniyet kazandı" dedi.

Türkiye'de son günlerde tartışma haline gelen iki dillilik konusuna da değinen Topçu, Anadolu'da yaşayan tüm insanlar için Türk dilinin geçerli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Üzülerek söylüyorum ki, gündemimizi boş işlerle meşgul ediyoruz. Özellikle iki dillilik konusunda herkes şunu iyi bilmeli ki, resmi dil Türkçe'dir. Fakat bunun yanı sıra her türlü dili öğrenmeliyiz. Her türlü dili bilmek zenginliktir. Hatta Arapça vaciptir. Fakat bizim ana dilimiz Türkçe'dir. Topyekün Türkçe'ye sarılmalıyız. Çünkü bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir."

Topçu, daha sonra Ardahan merkeze bağlı Bağdeşen köyündeki Alperen Ocakları'nın köy temsilciliği açılışını yaptı. Topçu, burada yaptığı konuşmada, "İnşallah hayırlara vesile olur. Bu köye ve köylüye bize verdikleri destekten dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu bir ilktir, inşallah hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Topçu, açılış sonrası vatandaşlarla ve Alperen Ocakları üyesi gençlerle bir süre sohbet etti. Topçu, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere karayolu ile Erzurum'a hareket etti.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 20:09:05
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 18:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?