23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

BBP lideri Topçu Ardahan'da

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Referandum meselesi milletin kendi meselesidir. Maddelere bakacaksınız 'evet' veya 'hayır' diyecek olan sissiniz" dedi.

Karayoluyla Kars'tan Ardahan'da gelen Topçu, Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliğine 'evet' diyeceklerini ifade eden Topçu, partilerin referandumu siyasallaştırmaya, partizanlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Kendilerinin iktidara gelmesiyle yapılacak olan Anayasa değişikliğinin tamamen millet iradesine göre olacağını ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

"Bu mesele AK Parti meselesi değil. Bu bir millet meselesidir. Bu senin hukuk devleti olabilmen, bağımsız yargıya kavuşabilmen, kesintisiz demokrasiyi yerleştirebilmede küçük bir adımdır. Ne yazık ki, referandum siyasallaştırıldı. Böyle bir usulsüzlük, böyle bir üslupsuzluk, bunlar hiç yakışmıyor. Bu millet bunu hak etmiyor. Bu muhalefet ne yazık ki asli görevini yapmıyor. Siz sandığa giderek bildiğinizi yapın. Önceki gün Mardin'de, Urfa'daydım, her türlü güzelliğe sahip olan, birbirleri arasında

kardeşçe yaşayan bu bölgeleri ne yazık ki, yoksulluğa zorluyorlar. Trilyonlarca lira seçime harcanıyor. Biz iktidara geldiğimizde partilere ayrılan bu paralar kesilecek. Bölgede gezerken dikkatimi çeken en önemli konu bölge sanki selden çıkmış, Pakistan gibi perişan. Ama partiler harıl harıl çalışıyorlar. Allah'tan korkun. Milletin bunca derdine rağmen. İşte biz gelirsek, insan için, insan merkezli, millet merkezli bir anayasa yapacağız. Bizim dönemimizde hukuk önünde herkes eşit olacak. CHP niye

feryat ediyor? Bir gün maç yapmışlar. Fakat 3-1 yenilince düşünmeye başlamışlar. Diğer biri gelmiş, 'niye üzülüyorsunuz? Anayasa Mahkemesi'ne gidersiniz sonucu iptal eder' demiş. İşte CHP bu nedenle feryat ediyor."

"HSYK'YI KÖKÜNDEN KALDIRACAĞIZ"

BBP'nin iktidara gelmesiyle yeniden yapılacak olan Anayasa değişikliğiyle, Anayasa Mahkemesi'nin tamamını millet iradesinin belirleyeceğini söyleyen Topçu, "Biz iktidara geldiğimizde HSYK'yı kökünden kaldıracağız. Bu YÖK için de geçerlidir. Hakim hakimi seçecek, savcı savcıyı seçecek ve savcıyla avukat yan yana duracak. Savunmayla iddia makamı suç sabit olana kadar yan yana duracak" diye konuştu.

Ülkücülere de seslenen Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dünyada aslı olan kardeşliktir. Bir parti adına bana yapılan iftiraları, bu mübarek günde Allah'a havale ediyorum. Bizim davamız neydi? Bayrak inmez, ezan susmaz diye mücadele ettik. Bizim önceliğimiz millet. Bana yaptıkları iftiraları ve karalamaları Allah'a havale ediyorum. Ülkücü kardeşlerimden sakın bu meseleler üzerinden birbirinize zarar vermeyin diyorum. Bey de olsanız, padişah da olsanız, ne olursanız olun ölüm var. Kardeşinizin etini çiğnemeyin. Bu bir vebaldir.''

Daha sonra esnaf ziyaretine çıkan Topçu, vatandaştan referandumda 'evet' demelerini istedi.

Topçu, Ardahan Merkez Camii'nde ise Cuma namazını kıldı. Topçu, namaz çıkısında da vatandaşlarla sohbet etti.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ARDAHAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:06:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 13:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?