18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Belediyelere sağlıklı balık uyarısı

Ardahan’da kış mevsimiyle birlikte artan seyyar balık satıcılarına karşı belediyelerin dikkatli olması konusunda Ardahan Valiliği’nden uyarı geldi.

Son günlerde hayli artış gösteren seyyar balık satıcılarına karşı belediyeleri yazılı bir açıklama ile uyaran Ardahan Valiliği, sağlıksız balık satıcılarına izin verilmemesini istedi.

Ardahan Valiliği’nden yapılan açıklamada,şu konulara dikkat çekildi:”Özellikle kış sezonunu takiben balık sezonun açılmasıyla bir hayli artan balık satışlarının sağlıksız ortamlarda seyyar satıcılar marifetiyle tüketicilerle buluşturulduğu, bunun neticesinde de halkın sağlığını tehdit ettiği ve çevreye zarar verdiği Tarım İl Müdürlüğü’müzce yapılan denetimlerle tespit edilmiştir. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na dayanılarak 19.06.2002 tarihinde yayınlanan “Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği” gereğince halkımızın daha kaliteli ve sağlıklı su ürünleri tüketebilmesi için, su ürünleri satışı yapan teknik donanımı ve niteliği yüksek perakende satış yerlerinin kurulması gerekmektedir. Seyyar balık tezgahlarının hiçbir sağlık tedbiri almadan ve hijyen kurallarını göz ardı ederek şehrin ana caddelerinde ve sokak ortalarında, kaldırımların üzerlerinde rasgele balık satmaları insan ve çevre sağlığı açısından uygun olmayan bir ortam oluşturduğu ve Belediye Başkanlıklarınca bu sorunun çözümü için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı ve seyirci kalındığı tarafımızdan müşahade edilmiştir. İnsan sağlığı ile kimsenin oynamaya hakkı yoktur.

İl merkezinde ve ilçelerimizde halkımızın güvenli su ürünleri tüketimi için yer tahsis edilmesi, balık gibi çabuk bozulan ve çevre kirliliğine sebep olan ürünlerin daha sağlıklı ortamlarda ve hijyen kurallarına uygun şekilde tüketici ile buluşturulması, genel halk sağlığının tehlikeye düşürülmesini engellemek için gerekli çalışmaların yapılması yerel yönetimlere aittir. Bir an önce bu konuda Belediye Başkanlıklarımızca gerekli tedbirlerin alınarak halkımızın genel sağlığını tehdit eden bu olumsuzlukların giderilmesi gerektiğini hatırlatır, yetkilileri olaya seyirci kalmadan kesin çözüm bulmaya davet ederiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 13:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Troy Gazioglu IP: 98.196.110.xxx Tarih : 14.12.2007 09:19:17

Tesekurler sonunda insanimizin sagligini dusunen biryetkili cikti ve buna dur dedi .Hic kimse kendi menfat ve cebi icin baska kisilerin sagligiyla oynamaya haki yok Belediyelerin ve yetkililerin buna bir an once dur demelerri gerekiyor cunku onlar bizim insanlarimiz onlarin sagligi senin kazanacagin paradan daha cok onemlidir lutfen satanlarda dusunerek bu isi yapsinlar Tesekurler Troy Texas