18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Besicilerin mera memnuniyeti

BESİCİLERİN MERA MEMNUNİYETİ

Ardahan İl Tarım Müdürü Fevzi Karakoç, “Bu yıl meralar son derece verimli. Bunun sebebi ise yağışların meraların lehine olmasıdır” diye konuştu.

Karakoç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl geçen yıllara oranla meraların çok verimli olduğunu, ekim ayının sonu olmasına rağmen hayvanların rahatlıkla yararlandığını söyledi.

Ardahan'daki meraların 2010'da meydana gelen olumlu faktörlerden dolayı en verimli dönemini yaşadığını, bu yıl karın yağmasına kadar hayvanların rahatlıkla yararlanabileceğini ifade eden Karakoç, şunları konuştu: “Çayır alanlarının geniş yer kapladığı ilimizde yağışların fazla olması büyükbaş hayvancılığa yaradığını ve olumlu yönde etki ettiğini, bunun yanı sıra arı popülasyonunun artması, 7 köyümüzde uygulanan mera ıslahının iyi sonuç vermesi, kırağının bir önceki yıllara oranla daha az düşmesi gibi faktörler meramızın kalitesini ve verimini arttırdı. Şuan kar yağana kadar hayvanlarımız rahatlıkla yararlanabilecek durumda. Bir ay sonra bile kar yağsa meralarda sorun yok.”

Karakoç, ayrıca il geneli mevcut meralardan 250 bin büyükbaş ve 50 bin küçük baş hayvanın yararlandığını sözlerine ekledi.

BESİCİLERİN MERA MEMNUNİYETİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 14:12:02
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 14:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?