18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Bin kişiye iş imkanı

Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, ’’Toplum yararına çalıştırma kapsamında bin kişiye iş imkânı sağlanacak’’ dedi.

Baydar, Ardahan’ın nüfus ve işsizlik oranı dikkate alındığında, Toplum Yararına Çalışma Programından Türkiye'de en büyük payı alan illerin başında yer aldığını bildirdi.

Baydar yaptığı açıklamada, Milletvekilimiz Orhan Atalay’ın Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ardahan’daki işsizlik sorununun çözümü için görüşme yaptığını, İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin kişiye iş olanağı sağlanacağını belirtti.

Baydar, bu çalışma ile bin vatandaşa ekmek ve aş kapısı açacağını belirterek şunları kaydetti;

’’Bin kişilik toplum yararına çalıştırmak programı için Ardahan’a böyle bir ayrıcalık sağlanmıştır. Ardahan’da bu düzeyde bir işsizlikle mücadele programı son derece önem arz etmektedir. Bu çalışmanın bir diğer özelliği de çalışma koşullarında herhangi bir mesleki şart aranmamaktadır, herhangi bir sosyal güvenlik kurumdan maaş almayan 18 yaşından büyük hemşerilerimiz Ardahan İŞKUR Müdürlüğüne kayıtlı olmak koşulu ve projenin uygulanacağı yerde ikamet ediyor kaydı ile başvuruda bulanabilmektedir. İşsizlik istihdam sorunu yaşanan ve kamu haricinde yatırımlar olmayan ilimizde bin kişilik toplum yararına çalıştırma programlarında asgari ücretin üstünde maaş artı sosyal güvencesi yerine getiriliyor. Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanımız yaklaşık bir ay sonra ilimize teşrif edecekler. Sayın Bakanımızın teşrifleriyle bu projenin startını vereceğiz. Bizde vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için tüm teşkilatlarımız il ve ilçe teşkilatları olarak basın yoluyla duyurulması konusunda çaba göstereceğiz.’’

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 19:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?