23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Bitmeyen su çilesi

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Meryem köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle bidon ve kovalarla sürekli su taşıyan köylüler duruma tepki gösterdi.

Çıldır ilçesine 10 kilometre uzaklıkta ve 2016 rakımda bulunan Meryem köyü şebeke suyunun komşu köyle bölünmesinden sonra köyde susuzluk baş gösterdi. Köyün suyu yetmezken, köylü ise su deposuna biriktirdikleri suyu hortumla paylaştırarak kullanıyor.

Çoluk çocuk demeden eline aldığı bidon ve kovalarla su sırasına giren köylüler kendilerine düşen su miktarıyla da bir hafta yetinmek zorundalar. Suyu taşıyamayan yaşlı köylüler, köyün su deposuna uzaklığından dolayı atlı kızak ve at arabalarıyla su taşırken, gençler ise el arabalarıyla su bidonlarını taşıyor. Duruma tepki gösteren köylüler, eğer su sorunu çözülmezse köylerinin bulunduğu Çıldır ilçesi ile Ardahan arasında yolu trafiğe kapatarak eylem yapacaklarını ifade etti.

Yaşadıkları durumu anlatan köylüler, "Bizim suyumuz bize yeterken kaymakam bey suyunuz bol diyerek komşu köyle bizim suyumuzu paylaştırdı. Yazın sorun yaşamazken şimdi ise susuz kaldık. Bizim bu sorunumuzu gelip çözsün, Avrupa Birliği'nden bahsedilen ülkemizde ne halde su taşıyoruz herkes
görsün" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 19:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?