24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Biz bu ülkenin sevdalısıyız!

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDEM, ARDAHAN'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 12 Eylül'de referanduma sunulan Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin çok büyük bir istikrar kazanacağını belirtti.

Referanduma destek için Öğretmen evi'nde Ardahan'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Erdem, "Dövülsek de, sövülsek de, hatta hain kurşuna hedef olsak da, biz bu ülkenin sevdalısıyız, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Anayasa değişikliğine toplumun çıkarı için herkesimin destek vermesini istediklerini ifade eden Erdem, "Mevcut anayasa ile bir yere gidilemiyor. Anti-demokratik olan bu Anayasa'yı değiştirmek istiyoruz. Milli bir uzlaşmayı gerektiren bir anayasaya kavuşacağız. Ama bir dönemler (evet bu anayasa değişmelidir) diyenler bugün ne yazık ki, karşı geliyorlar. Bunu AK Parti'ye mal etmek istiyorlar. Bu milletin bir meselesidir. Siyesi bir mesele değil. İktidar kadar muhalefetinde bu ülkenin sorunlarına ortak olması gerekir. Ne yazık ki muhalefet şuan karşı çıkıyor. Muhalefetin projelerle bizi sıkıntıya sokmasını istiyoruz, bu tür durumlar karşısında değil. Bu anayasa ile ihtilallerin önü kesilecek. Askeri yargıdaki anlayış değişiyor. YAŞ kararlarına yargı yolu açılıyor. Hatta anayasa mahkemesine gidebilecek. Eğer bir ülkede iktidar partisi kapatılıyorsa, o ülkede istikrardan bahsedilir mi? Ama ne yazık ki, muhalefet parti kapatma olayında da kayış attı. Dünyada yatırımlar konusunda çivi çakılmazken Türkiye'nin şantiyeye dönüştüğünü ifade eden Erdem, bizim tek bir gayemiz var, her bölgeyi yaşanır hale getirmek. Bu nedenledir ki, Ardahan gibi bölgeler azda olsa geri göç alıyor. Çünkü toplum eski toplum değil. Artık icraat istiyor, biz de bu anlamda büyük şehirlerdeki kaliteyi bu bölgelere de getiriyoruz. Artık vatandaş yaylasındaki telefonunun daha iyi çekmesini istiyor. Çünkü partizanlık bitmiş. Vatandaş icraat bekliyor. Biz AK Parti olarak bu noktada topluma yeni umutlar verdik. Dolayısıyla artık farklı taleplerle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Bir dönemler Türkiye'nin uçan kuşa borcu olduğunu iddia eden Erdem, şuan Türkiye'nin 3. dünya ülkesi olmaktan çıktığını, dünya yıldızı haline geldiğini söyledi. Erdem, şöyle devam etti:

"Türkiye bugün özellikle sağlıkta şantiyeye dönüştü. Sağlıkta Avrupa'ya göre örnek bir ülke olduk. Bir dönemler 8.5 milyon insan uçağa binerken, bugün bu rakam 85 milyona ulaşmıştır. En doğru yatırım insana yapılan yatırım anlayışıyla, en çok bütçeyi eğitime ayırdık. Atatürk'e layık olmak için onu iyi anlamalıyız. İşte bu nedenle dış politikada yurtta sulh cihanda sulh sloganı yerini buldu. Bakın Heronlar ile ilgili sıkıntı oldu, ama artık kendi imalatımızda daha kalitelisini üretiyoruz. İşte Milliyetçilik bu, çünkü iş var icraat var."

Erdem, dış dünyanın Türkiye'nin gelişmesinden iç dünyaya göre daha çok haberdar olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 11:09:02
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 17:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?