27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARDAHAN

Bu da 'takvim açılımı'

AK PARTİ ARDAHAN İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNDEN TAKVİM AÇILIMI

Köy ve kentlere eski isimlerin verilmesi konusunda yaşanan tartışmalar devam ederken, AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi Suat Hancıoğlu 2010 yılı için yaptırdığı takvimdeki haritada Ardahan köylerinin eski isimlerini de kullandı.

Suat Hancıoğlu, firmasının reklamı da bulunan ve yılbaşı dolayısı ile dağıtacağı haritada, Ardahan'ın 262 köyün eski isimlerini yeni köy isimlerinin altına parantez açarak yazdırdı.

Yaptırdığı takvimleri başta köy muhtarlarına olmak üzere seçmenine dağıtacağını belirten AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Suat Hancıoğlu, değişse de halen eski isimleri ile anılan köylerin eski isimlerinin gelecek nesillerce bilinmesini ve mevcut hafızaların tazelenmesini amaçladığını söyledi. Gazetecilerin, "Bu çalışmanızın hükümette olan partinizin açılımı ile ilgili bir yanı var mı?" sorusuna karşılık Hancıoğlu, "Tabii ki AK Parti ve Başbakan'ımızın da bu yönde güzel çalışmaları var. Toplumun büyük kesiminden büyük destek alan açılım çalışmalarının asıl hedefinin yasakçı zihniyetin değişmesi, demokrasinin gelişmesi, insan hak ve hürriyetlerinin daha da genişletilip anayasal güvence altına alınmasıdır. Ben de bir karınca misali bu çalışmaya küçük de olsa bir katkı sundum" dedi.

Hancıoğlu, "Bölgemiz ve ülkemizde yaşayan herkesin dil, din, ırklarını yansıtan tarihi kalıntılarına, yani kilise, sinagog gibi tarihi yapılara sahip çıkmak, onların yazımlarına, söylemlerine, fıkralarına ve de isimlerine de saygı göstermek gerekir. Bu da kültürümüzü zenginleştirir, bizlerin dünya ile kaynaşmasını sağlar. Yoksa saklamakla, gizlemekle olunmayacağını görüyoruz. Yüzyıllar da geçse Posof ilçemizdeki insanlarımıza sorduğunuzda köyünün yeni ismini de değil de burada yaşamış olan Ermeni, Gürcü, hatta Ruslardan kalan eski isimlerini verirler. Ben de buna bir katkı sundum. Üç ülkeye komşu olan Ardahan'ımızdan dostluk ve barış gülü göndermeyi düşündüm" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:58:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?