23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Bu kadarına da pes

Ardahan merkezde, evinin yakınlarında hayvanları otlatan Evren Aktürk'ün yanına giden hırsızlar, babasından satın aldıklarını söyledikleri hayvanları alarak kayıplara karıştı. 

Ardahan merkez Atatürk Mahallesi'nde hayvancılık yapan Ahmet Aktürk'ün büyükbaş hayvanları çalındı. İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Evren Aktürk'ün (12) ders sonrası otlattığı ineklerinin yanına gelen dört kişi, "Hayvanları babandan satın aldık. Bize teslim etmeni söyledi" dediler. 

Bunun üzerine Evren Aktürk, hayvanları tanımadığı kişilere teslim ederek evinin yolunu tuttu. Ancak eve dönen Evren, babasından hayvanlarını satmadığını öğrenince, dolandırıldıklarını anladı. 

Geniş çaplı bir araştırma yapan Jandarma ekipleri merkeze bağlı Nebioğlu köyünde hırsızların izine rastladılar. Nebioğlu köyünde yakalanan Y.A., M.A., Z.A. ve M.A.`nın evlerinde yapılan aramada, çalınan 7 ineğin kesildiği ortaya çıktı. Kestikleri 7 hayvanın etini Kars`ta kasaplık yapan E.A.`ya satmak için pazarlık yapan dört kişi, Adliyeye çıkarıldı. 

İlk sorgunun ardından dört kişi tutuklandı. Aramalarda 13 büyükbaş hayvan ise ele geçirildi. Jandarma ele geçirilen 13 hayvanın kime ait olduğunu
araştırıyor. Yakalanan zanlılar çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Ardahan Kapılı Cezaevi'ne gönderildiler. 

Ahmet Aktürk, "Gözü dönmüş hırsızlar, çocuğu kandırarak 7 ineğimi çaldılar. Çocuğu kandırarak 7 ineğimi çalarak danalarını annesiz bıraktılar. Allah'ımda bu ramazanda onları da sahipsiz anasız bıraksın. Eve iki kilometre ötede bu olay gerçekleşiyor. 
Jandarma komutanlığı önüne yakın bölgede gelişen bir olay. Hırsızlar daha öncede bu yöntemle çok hayvan çalmışlar. Yakalandılar cezalarını çekecekler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 15:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Troy GAZIOGLU IP: 98.201.59.xxx Tarih : 13.10.2008 17:01:45

Yahu kardesim siz bu kadarida pes diyorsunuz ama neden bu insanlarin kimliklerini aciklamiyorsunuz Turkiyede boyle bir kanunmu var adam cani ama kimse bilmesin Americada suc isledimi adami rezil ediyorlar Turkiyede adamin kimligini yazmiyorsunu ben anlamiyorum bu ulkeyi sucluyusa cekecek her yonuyle sucunu yoksa ortakmi calisiyorsunuzda bu insanlarin adini yayinlamiyorsunuz .Saygilarimla.........