23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Buz Festivali sona erdi

Ardahan Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası Ardahan Çıldır Gölü Kar ve Buz Festivali", bugün yapılan etkinliklerle son buldu.


Çıldır ilçesi sınırları içinde yer alan ve soğuk hava nedeniyle donan 124 kilometrekarelik Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştirilen 3. Çıldır Gölü Kar ve Buz Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde artistik buz pateni Avrupa dördüncüsü Viktiora Pavuk, milli patenciler Tuğba Karademir, Birce Atabey, Engin Ali, Alper Uçar, Macaristanlı buz dansçıları Emese Laszlo ve Mate Fejes, Belaruslu Aliaksei Prakapovic ve Ksenia Shmyrina tamamen buzla kaplı göl üzerinde oluşturulan alanda artistik paten gösterileri sundular. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı'nın da bir gösteri sunduğu festival sona erdi.


Festivalin sonunda sporculara çeşitli hediyeler veren Ardahan Valisi Murat Yıldırım, "Ardahan'daki şenliğimize 2 yıldan beri destek veren Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir ve komşu ülkelerden gelen sporculara teşekkürlerimizi sunuyoruz. İklimi soğuk, ama yürekleri sıcak olan Ardahanlılar'ın arasına katılarak zevkle gösterilerini izlediğimiz sporcuları ve milli sporcularımızı yürekten kutluyorum" dedi.


Festival kapsamında düzenlenen atlı kızak yarışmasına 5 atlı kızak katıldı. Atlı kızak yarışmasında Ufuk Ada birinci, Tuncay Aydemir ikinci, Elbey Kara ise üçüncü oldu.
Kar üzerinde yapılan karakucak yarışmalarında da 40 kilo kategorisinde Metin Avşar, 50 kilo kategorisinde Serkan Şimşek, 60 kilo kategorisinde Ferdi Altun, 70 kilo kategorisinde Aziz Derdiyok birincilik elde ettiler. Dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmalarının ardından, Ardahan Valisi Murat Yıldırım ve protokol üyeleri göl üzerinde atlı kızak turu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2008 Pazar 03:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?