23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Buz kaplı göl üzerinde namaz

Çıldır İlçesi Gölebakan Köyü'nde balıkçılık yapan bir balıkçı, okunan öğle ezanının ardından vakit namazını buz tutmuş göl üzerinde kıldı. 

Çıldırlı balıkçılar, buz tutmuş Çıldır Gölü'nde ağlarını buzun altından toplarken okunan öğle ezanı ardından, bir balıkçı namazını kıldı. 

Göl yüzeyine serdiği kabanının üzerinde namaz kılıp dua eden balıkçı ile balık ağlarını toplamaya devam diğer balıkçıların çalışmaları ilginç görüntü oluşturdu. 

Buz tutmuş Çıldır Gölü'nün hiçbir tehlike arz etmediğini ifade eden Çıldırlı balıkçı İlhan Arpaçay, "Bu buzun kalınlığı çoktur. Bunun üzerinde namazımızı da kılarız. Bunun üzerinde gezeriz de, balıkta tutarız ve yeri geldiğinde hayvanlarımızla bile üzerine çıkarız. Bu buz kırılmaz, hiç korkmayız. Hiç bir sakıncası yok. Ezan okundu, abdestim vardı, ben de namazımı kıldım. Nerede denk gelirse orda ibadetimizi yaparız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 13:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZEKERİYYA ASİLER IP: 88.254.109.xxx Tarih : 2.03.2007 11:03:05
rabbim her şeye kadirdir. size bir önerim olacak .GELİR DÜZEYİ YÜKSEK OLAN HALKIMIZ İÇİN KIŞ TATİL MERKEZİ OLABİLİR VE SİZEDE TURİZM GETİRİSİ OLABİLİR. YURT DIŞINDA BUNU YAPAN ÜLKELER VAR. GÖLÜN ÜZERİNDE ÇADIRLAR KURUP, BUZDAN KÜÇÜK PARÇA GÖZ AÇIP GELENLERDE OLTALARIYLA ORADAN BALIK TUTUYORLAR ,HEM DİNLENİYOR,HEM EĞLENİYOR,HEMDE SİZE VE HALKINIZA GELİR KAPISI OLUR. NOT:ALT YAPI ARAŞTIRMASI YAPILMALIDIR. REKLAM ŞART. (KAYAK TURIZMİNİN YANINDA EK İŞ) SAYGILARIMLA ...