23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Buz temizliği başladı

Ardahan Belediyesi, kent merkezinde son günlerde aralıksız devam eden kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda biriken kar ve yaşanan buzlanma nedeniyle temizlik seferberliği başlattı.

Ardahan Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için cadde ve sokaklarda, kar temizleme çalışması yaptı. Fen İşleri Müdürü Kemal Odabaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Havaların ısınmasıyla birlikte yollarda meydana gelen buzulların çözülmesiyle bunların kaldırılması için üç gündür yoğun bir çalışma başlattık. İki gündür özellikle Kazım Karabekir Caddesi ve valiliğin arkasındaki caddeyi temizledik. Dün ise valiliğin önünden Emniyet müdürlüğüne kadar olan bölümdeki sağlı sollu kaldırım dahil buzulları aldık. Bugünde Kongre Caddesi ve Atatürk caddesinde çalışma yapıyoruz. Umarım bundan sonra yağacak olan kar tutmaz ve trafik rahatlar. Vatandaşın yaya yolu da açılmış olur. Çalışmalarımız esnasında üç kepçe bir greyder ve üç kamyonla çalışıyoruz. Yaklaşık bugüne kadar üç günde 40 kamyona yakın buz aldık yollardan ve bu daha devam edecek gözüküyor. Atatürk Caddesi'ne de bugün girersek sanıyorum 70 kamyonu bulur"

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 18:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?