23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Cami imamından jest!

CAMİ İMAMINDAN KÖY HALKINA İFTAR YEMEĞİ

Ardahan Merkez Taşlıdere köyü İmam-Hatibi Yücel Aydın köy halkına iftar yemeği verdi.

Köy çadırında verilen iftar yemeğine Ardahan il Müftüsü Emrullah Kaya ve şube müdürü vekili Ahmet Lüleci de katıldı.

İftar yemeğinden önce cemaatle topluca akşam namazı kılındı. Namazdan sonra topluca iftar yemeğine geçildi. Yemekten sonra bir konuşma yapan il Müftüsü Kaya, Köy halkından daha önce aralarında kavga, dargınlık,küskünlük ve husumet olan aileleri ve şahısları barıştırdı.

Küskünler kucaklaşarak kırgınlıkları bitirdiklerini ispat ettiler. Müftü Kaya iftar çadırında verdiği vaazda Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik ayı olduğunu anlatarak bu ayın dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah’ın lütfuna mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini kendi özgür iradesiyle uzak tutarak bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği muhtaçların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği rahmet ve bağışlama ayıdır dedi.

Bütün köyün bir araya gelerek yaşlısı ve genciyle hep birlikte iftar yapmasının insanlar arasında sevgi ve saygı bağlarını güçlendirdiğine birlik , dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğine dikkat çeken Kaya Köy imamı öncülüğünde başlatılan iftar yemeğinin geleneksel hale getirilmesini ve diğer köylere de örnek olmasını istedi.

Müftü Kaya imam- Hatip Yücel Aydıın’ı tebrik ederek bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 10:44:02
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 16:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?