18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Ardahan’ın Göle İlçesine ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Yaylada yaklaşık 10 santim kalınlığa ulaşan kar gibi dolunun, aradan 14 saat geçmesine karşın erimemesi dikkat çekti.

Göle İlçesine dün saat 16.00’da başlayan sağanak yağmur, az daha felaket getiriyordu. Yaklaşık iki saat kadar devam eden ve ardından ceviz büyüklüğündeki dolunun yağdığı Göle’de yayla tarafından sel geldi.

Göle’nin cadde ve sokaklarında taşkın olurken, çok sayıda ev, işyeri su baskınına uğradı. Çevre yolunu göle çeviren sel nedeniyle Göle’nin Ardahan, Kars ve Erzurum ile olan karayolu bağlantısını bir süre kesti.

Seyir halindeki bir yolcu minibüsü ile bir kamyon sel sırasında şiddetli akıntıya kapılarak yan yattı. Kazalarda mucize kabilinden ölen ve yaralanan olmadı. Sel üzerine Göle’ye giderek çalışmaları denetleyen Vali Selim Cebiroğlu, “Doğal afetle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Ölen ve yaralanan olmaması bizleri sevindirdi. Çamlıdere köyünde birkaç ev selden hasar gördü” dedi.

Öte yandan selin geldiği ilçe merkezinin hemen üst kısmında bulunan ormanla kaplı Göle yaylasına bugün saat 10.00’da çıkan vatandaşlar, yeşil örtünün hala beyaz olduğunu gördüler. Vatandaşlar, yaklaşık 14 saat sonra ceviz büyüklüğünde ve 10 santim kalınlığındaki kar gibi dolunun erimemesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lokman timurtaş IP: 88.228.55.xxx Tarih : 31.07.2008 21:20:19

ben gölede askerlik yaptım bu mevsimde dolu yağması cok normal.haziran 16 dakar yağdı ben gördüğüm için hiç şaşmadım doğrusu bu arada göleyi çok özledim:(