19
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

CHP seçim sonuçlarını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 29 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendi.


CHP Ardahan İl Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısına Milletvekili Ensar Öğüt ve İlçe Belediye Başkanları ile İl Genel Meclis Üyeleri katıldı. İl Başkanlığı görevinden istifa ederek 29 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı için aday olan Yalçın Taştan, "29 Mart Yerel Seçimlerine girmeden önce 2 aylık bir seçim çalışması süreci geçirdik. Ben ve arkadaşlarım bu süre zarfında elimizden gelen gayreti gösterdik.

Düzenlediğimiz toplantılarda projelerimizi anlattık ve Ardahan'a ne yapacağımızı nasıl bir konuma getireceğimizi dile getirdik. Çalışmalarımızın sonucunu il merkezinde alamadık. Biz seçim çalışmamızı feodal ilişki dışında halkın içinde kalabalıklarda yaptık. Bu çalışmalarımız sandığa yansımadı. Başarısız olduğumuz merkezde hangi mazereti söylesek geçerli bir sebep değildir. Merkezde seçimi kaybetmemize rağmen ilçelerde başarılı olan arkadaşlarımız oldu. Bununla mutlu olduk" dedi.


Taştan konuşmasının devamında, "29 Mart seçim sürecinde özellikle ilçelerde birçok zorlukla karşılaştık, mülki idare amiri olan kaymakamlarımız iktidar partisi adamı gibi seçimlerde AK Parti'ye çalıştı. Bu bazı ilçelerde alenen yapıldı bazı ilçelerde ise daha az göze çarptı. İktidarın devlet gücünü kullanarak seçimlere etki etmesine rağmen biz yine ilçelerde başarılı olduk. Bu sonuçlar bizim 29 Mart seçimlerinden Ardahan olarak başarılı olduğumuzun göstergesi olmuştur" diye konuştu.


İl Başkanı Yalçın Taştan'ın seçim değerlendirmesinin ardından konuşan Milletvekili Ensar Öğüt'te konuşmasına başlamadan önce ilçelerde ve beldelerde seçimi kazanan belediye başkanlarını kutladı.


Öğüt, "CHP 29 Mart Yerel Seçimlerinde Ardahan'da başarılı olmuştur. Bu seçimlerde partimiz 3 ilçe bir belde kazanarak, belediyede 4 il genelde ise 5 üye ile AK Parti'nin önünde yer almıştır. Bu seçimleri geçen seçimlerdeki başarımızla kıyaslarsak Ardahan'da oyumuzu ve belediye başkanlık sayımızı ile il genelde meclis üyeliğimizi artırdığımız görülecektir" şeklinde konuştu.


Son günlerde Türkiye gündeminde tartışılan Ermenistan Sınır Kapısı konusunda değinen Ensar Öğüt, "Türkiye gündeminin son günlerde en önemli konusu olan Ermenistan-Türkiye Sınır Kapısı'nın açılması sürecinde biz CHP olarak bir proje hazırladık. Hazırladığımız bu proje kardeş ülke Azerbaycan'ı küstürmeden onların menfaatlerinin de gözetildiği çalışmamızı bir kez daha açıklıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bir buçuk saatlik karayolu yapılırsa bu yoldan, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan'ın Türkiye'ye giriş çıkışı sağlanır. Ermenistan kapısı tartışmaları da son bulur.

Bizim bu projemiz uygulanırsa dünya gündeminde de Türkiye'yi sıkıştırmak isteyenlerin elinden bu koz alınmış olacaktır. Bizim için Azerbaycan önemlidir. Bu projeyle Azerbaycan, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'e karayolu açmış olacaktır. 'Sınır kapısı diyorsanız' Posof'ta mazot ticareti serbest bırakılsın. 'Ermenistan ile ilişkilerimiz gelişsin' diyorsanız Türkiye'nin Aktaş Sınır Kapısı'ndan Azerbaycan'a olan 186 kilometrelik karayolu yapılsın önerisini sunuyoruz. Devlet yetkililerine ve AK Parti'ye sesleniyoruz alın size alternatif proje" ifadesinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?