18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

CHP'li Günaydın Ardahan'da

CHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÜNAYDIN ARDAHAN'DA

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Anayasa değişikliğiyle Kenan Evren'in yargılanacağını söylüyorlar. Kenan Evren, ömrü yettikçe resim yapmaya devam edecektir. Bu tamamen bir kandırmacadır" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın, Parti Meclis Üyesi Hülya Güven, Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ve Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ile birlikte geldiği CHP Ardahan İl Başkanlığı'nda partililerle toplantı düzenledi.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Günaydın, Ardahan halkının, referandumDa 'hayır' diyeceğini iddia ederek şunları kaydetti:

"Halkın önünde karmaşık bir metin var. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Millet ne diyeceğini bilmiyor. Bu karmaşık metin özellikle oluşturulmuş bir metindir. Lokantaya gidersiniz, önünüze bir menü gelir, hangi yemeği isterseniz onu yerseniz. Ama Başbakan, ya hepsini, ya da hiçbirini diyor. İşte böyle bir metin önümüzde. Bir başbakan, vatandaşa hap yutturacağım diyor. Ve bunu ifade ederek söylüyor. Bu görülmüş bir şey mi? Bu nedenle gezdiğimiz her bölge de 'hayır' sayısı artarak devem ediyor. Ardahan'da 100

kişiye Anayasa değişikliğinin sorulmasını istediğini ifade eden Günaydın, kimse, evet anayasa değişmelidir demez. Ama vatandaşın en büyük derdi hayvancılıktır, işsizliktir, terördür."

Mevcut iktidarın gerçek sorunu vatandaşa unutturmaya çalıştığını, ancak kendilerinin işsizlik dedikçe, terör dedikçe Başbakan'ın ezberinin bozulduğunu ileri süren Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan yargının bağımsızlığını içine sindiremiyor. Başbakan nasıl benim il başkanım, benim valim diyorsa, işte bu Anayasa değişliğiyle benim yargıcım diyecek. Biz de diyoruz ki, eğer yargının içine siyasetin eli sokulursa, orada güven olmaz. Anayasa değişikliğiyle Kenan Evren'in yargılanacağını söylüyorlar. Kenan Evren, ömrü yettikçe resim yapmaya devam edecektir. Bu tamamen bir kandırmacadır. Niye YÖK ile ilgili bir değişiklik yok, çünkü artık YÖK onların. Kendisi değil miydi, kadın-erkek eşit

değildir' diyen. Bugün kadınların çocukların Anayasa değişikliğinden yararlanacağını söylüyor. Bu tamamen bir kandırmacadır. Burada asıl amaç, yargıyı ele geçirmektir. Vatandaşını, gazetecisini tehdit eden bir başbakan gördünüz mü? Türkiye bir dikta rejimine doğru gidiyor. 8 yıldır bizi limon gibi sıktılar. Başbakan gözyaşı döküyor. Bunları daha önce niye dökmüyordun?"

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

CHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÜNAYDIN ARDAHAN'DA
CHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÜNAYDIN ARDAHAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 14:24:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 13:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?