24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Dağ kampında buluştular

Ardahan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, Göle ilçesi Senemoğlu Yöresi'ndeki dağlık alanda, çadır kurarak iki gün kamp yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ardahan Üniversitesi, Ardahan Dağcılık Doğa Sporları Arama-Kurtarma Kulübü Derneği (ADDOSAK) işbirliğiyle; yapılan iki günlük "Uygulamalı Dağcılık ve Kampçılık Semineri"nin' hemen ardından yapılan kampa 22 kişi katıldı. Araçla Karınca düzü mevkiine gelen katılımcılar; burada araçtan inerek, 3 kilometrelik zorlu bir yürüyüşün ardından, Senemoğlu bölgesindeki kamp alanına ulaştı. Kamp alanına varan katılımcılar ilk önce organize bir şekilde, birbirlerine yardım ederek karları temizleyip çadırlarını kurdu. Çadırların rüzgardan korunabilmesi için ise kar duvarları yapıldı. Daha sonra yemek yiyip dinlenen grup, iki buçuk saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşünü kamp alanına dönerek tamamlayan grup, kamp ateşi yakarak ateş etrafında akşam yemeği yedi.

Grubun öncülüğünü yapan Hacettepe Üniversitesi Dağcılık Eğitmeni Hakan Akbaba, "Türkiye'nin en zor coğrafyalarından birinde yaptığımız bu etkinlikte; kar yağışına, yüksekliğe ve vahşi doğaya rağmen, zoru başardık" diye konuştu. Kampta yaşadıkları anlardan genel olarak bahseden Akbaba, kamptaki tüm zorlukları nasıl aştıklarını şöyle ifade etti:

"Çadırda kaldık, yemeğimizi yaptık, barınabildik ve sabah kalkabildik. Grup ile birlikte ortak çalışabildik. Dağcılık kısmına gelince, yürüyüşümüz bizim ekstra faaliyetimiz oldu. Beklentimin ötesinde çok güzel bir organizasyondu. Bu coğrafyaya ve bu zorluğa rağmen burada kalmak gerçekten zor bir işti ve biz bunu başardık. Ayrıca bu kampta neyi eksik yaptığımızı daha iyi gördük. Bundan sonraki etkinliklerimizde daha tedbirli olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba 15:09:54
Güncelleme :28 Mart 2013 Perşembe 15:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?