26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Dağlar kızı Sinem

Ardahan'ın Hanak ilçesi Burmadere köyünde yaşayan 13 yaşındaki Sinem Akkor, ailesine destek olmak için çobanlık yapıyor.

7. sınıf öğrencisi Sinem, köy çobanı babasının ev ihtiyaçlarını ve işlerini giderebilmesi için, babasının yerine ağabeyi Ali ile birlikte köyün hayvanlarını otlatıyor.

Akranları hafta sonlarını aileleri veya arkadaşları ile birlikte geçirirken, küçük Sinem ise maddi imkansızlıklar nedeniyle günlerini dağlarda geçiriyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte köyün sürüsünü dağlara otlatmaya çıkaran Akkor kardeşler, sırtlarına aldıkları okul çantalarında ise yiyecek erzaklarını taşıyor.

Tatil günlerinde kalem yerine eline değnek alarak çobanlık yapan Sinem, "Babamın köy çobanı olması nedeniyle tatil günleri ağabeyim ile birlikte köyün hayvanlarını otlatmaya dağlara çıkıyoruz. Babam da köydeki diğer işlerini yapıyor. Akşam olunca da evde küçük kardeşime ders çalıştırıyorum. Keşke maddi durumumuz iyi olsa çobanlık yapmasam. Bende tatillerde arkadaşlarımla oyunlar oynayıp derslerime çalışsam" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?