18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Doğa'nın eğitim çalışmaları tamamlandı

Posof ilçesinde bir süredir eğitim çalışmalarını sürdüren Türkiye Doğa Derneği öğrencileri, dün ilçeden ayrıldı.

Posof Halk Eğitim Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasına Türkiye'den ve Gürcistan'dan olmak üzere toplam 16 gönüllü doğacı katıldı. Doğa Okulu Gürcistan'dan katılan İvlita Lobjaidze, "Buradaki halkın yaban hayatı korumak için elinden geleni yaptığını gördük. Posof'ta bulunmaktan çok mutlu olduk. Doğal hayat burada çok önemli. Posof Gürcistan'a doğa olarak çok yakın ve benzerlikleri var. Doğayı korumak için Gürcistan'da da çalışmalar var. Doğa Okulu'nda çok şey öğreniyoruz" dedi.

Gürcistan uyruklu Shmagi Chokheli ise, "Gürcistan'ın Türkiye'ye yakın bölgesinin korumaya alınması gerekiyor. Birlikte bu doğayı korumamız lazım" diye konuştu.

Doğa Okulu'na Türkiye'den katılan gönüllüler ise, "Posof bölgesi doğa açısından çok önemli bir bölge. Burada Gürcistanlı arkadaşlarla beraber başarılı bir eğitim çalışması yaptığımızı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Doğa Derneği Projeler Koordinatörü Yıldıray Lise, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Doğa Okulu'yla birlikte şu an Posof'ta bulunuyoruz. Doğa Derneği, Gürcistan Yaban Hayatı Koruma Merkezi'yle birlikte Kritik Ekosistemler Ortaklık Fonu desteği ile uluslararası bir çalışma yapıyor. Bu çalışmanın amacı Türkiye ile Gürcistan arasında doğayı korumak ve böylelikle işbirliğinin geliştirilmesiyle dostlukların pekişmesidir. Bu anlamda yaptığımız etkinliklerden birisi de Doğa Okulu çalışmamızdır. Bu çalışmamızı bu sene Türkiye'den ve Gürcistan'dan katılımcılarla birlikte yaptık. 8 Türk ve 8 Gürcü katılımcımız var. Bu çalışmamız üç aşamadan oluşuyor. Birincisini Batum'da yaptık, ikincisini Posof'ta gerçekleştirdik ve üçüncüsünü de mayıs ayı sonunda Erzurum, İspir'de gerçekleştireceğiz. Bu eğitim sayesinde arkadaşlar hem teorik bilgiler edindi hem de araziye çıkarak arazi hakkında bilgi aldı. Kişisel gelişimleri açısından deneyim kazandılar."

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 14:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?