22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Donan nehir üzerinde eylem

YÜZEYİ DONAN KURA NEHRİ ÜZERİNDE TEK KİŞİLİK OTURMA EYLEMİ

HAS Parti Ardahan İl Başkanı Berkant Ezer, Kura nehri üzerinde oturma eylemi yaparak, "Eğer Kura nehrinin suyu değerlendirilecekse bizim sınırlarımız içerisinde değerlendirilsin" dedi.

HAS Parti Ardahan İl Başkanı Berkant Ezer, soğuklardan dolayı yüzeyi tamamen buz tutan Kura nehri üzerinde oturma eylemi yaparak, nehre ait suyun Karadeniz'e aktarılacak olmasına tepki gösterdi. Kura Nehri'ne ait suyun enerji amaçlı Artvin'e aktarılacağını öne süren Ezer, bunun Ardahan'a zararı olacağını söyledi. Ezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son günlerde aldığım duyumlarda, Kura nehrinin suyunun bir miktarı yani 4/1'i enerji amaçlı Çoruh Nehri'ne aktarılacak. Söz konusu su ile enerji elde edilmesi planlanıyor. Şayet bizim suyumuzla enerji elde edilecekse, bu bizim sınırlarımızda neden olmuyor. Bu konuda yetkililer ve özellikle iktidar bizi bilgilendirsin. Kura nehrinin suyunun yazın su seviyesi zaten azalıyor. Bu su yaz aylarında bize yetmiyor. Ardahanlı olarak bizim ihtiyaçlarımıza zor cevap veriyor bundan da mahrum etmek isteyen insanlar

hükümet olsun şu anda Ardahan AK Parti Milletvekili Saffet Kaya buradan ona sesleniyorum kesinlikle Ardahan'ın bir bardak suyu var ona da göz dikmesinler suyumuzu kesinlikle almasınlar."

Ezer, donmuş Kura nehri üzerinde kısa süreliğine yaptığı oturma eylemini sorunsuz bir şekilde sona erdirdi.

YÜZEYİ DONAN KURA NEHRİ ÜZERİNDE TEK KİŞİLİK OTURMA EYLEMİ
YÜZEYİ DONAN KURA NEHRİ ÜZERİNDE TEK KİŞİLİK OTURMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 10:52:04
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 16:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?