22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Dursun Akçam Öykü Yarışması

19 Eylül 2003 tarihinde aramızdan ayrılan Ardahanlı yazar, öğretmen, mücadele insanı Dursun Akçam anısına bir öykü yarışması düzenlenmiştir. Ardahan il ve ilçelerinde lise ve dengi okullar ve Ardahan Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin katılabilecekleri yarışmanın koşulları aşağıdaki gibidir

Konu serbesttir.

Seçici Kurul:

  • Vecihi Timuroğlu (Yazar),
      • Münir Dedeoğlu (Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü)
      • Metin Turan (Yazar),
      • Alper Akçam (Yazar),
      • Elçin Duran (Ardahan Lisesi Edebiyat Öğretmeni)

      1. Her katılımcı, yarışmaya, hiçbir yerde yayınlanmamış, bilgisayar veya daktilo ile bir buçuk aralıkla yazılmış, en az iki öyküyle ve altışar örnekle katılacaklardır. Ardahan'dan yarışmaya katılacak adayların öykü örneklerinin çoğaltılmasında Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticilikleri katılımcılara yardımcı olacaklardır. Öykülerin her biri A4 boyutunda, 10 sayfayı geçmeyecek şekilde olmalıdır.

      2. Katılımcılar yapıtlarını rumuzla tanıtacaklar ve iç içe iki zarf kullanacaklardır. Yapıtın konulduğu büyük zarfın üstüne yalnızca rümuz yazılacak, kapatılmış küçük zarfta ise katılımcının gerçek kimliği, özgeçmişi, adresi, telefon numarası ve rumuzunun ne olduğu yazılı olacaktır. Bu küçük zarf, değerlendirmeler bittikten sonra seçici kurul sekreterliği tarafından açılacaktır.

      3. Yarışmaya son katılım tarihi 20 Nisan 2005’tir.

      4. Yarışma sonuçları 20 Mayıs 2005 tarihinde açıklanacak, ödül töreni Ardahan’da yapımı süren Dursun Akçam Kültürevi’nin açılış töreni ve 1. Dursun Akçam Kültür- Sanat Şenlikleri kapsamında yapılacaktır.

      5. Yarışma için yapıtların Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü sekreterliğine veya Ardahan Eğitim-Sen Temsilciliği’ne teslim edilmesi, ya da postayla Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü adresine gönderilmesi gerekmektedir.

      1. Ödüller:
      2. Birinciye 300 YTL, Dursun Akçam kitap seti ve Angora Yayınlarından Yeni Binyıl Sözlük Seti, Ürün Yayınlarından 20 kitaplık bir set.

      • İkinciye 200 YTL ve Dursun Akçam Kitap Seti ve Angora Yayınlarından Yeni Binyıl Sözlük Seti Ürün Yayınlarından 20 kitaplık bir set.

      • Üçüncüye 100 YTL ve Dursun Akçam Kitap Seti ve Angora Yayınlarından Yeni Binyıl Sözlük Seti, Ürün Yayınlarından 20 kitaplık bir set.

      • Ayrıca övgüye değer bulunan ürün sahiplerine, Berfin Yayınları’ndan kitap seti armağan edilecektir.
    1. www.dursunakcam.com
      Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:41:05
      Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 14:25:52


      Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?