23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

El emeği göz nuru sergisi

Posof İlçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü 2007-2008 eğitim öğretim yılı faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan el becerisi ürünler sergilendi.

Sergi, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar ve eşi Figen Çağlar tarafından açıldı.

Sergi açılışı öncesi düzenlenen programda konuşan Posof Halk Eğitim Merkezi Müdürü Raşettin Üstün, "Bütün olumsuzluklara rağmen, sağlıklı bir altyapının oluşturulması, ihtiyaçlara göre kursların çeşitlendirilmesi, kursları günün şartlarına uygun olarak ve vatandaşın ihtiyaç duyduğu alanlara yayma çabası içerisindeyiz. Bu amaçla sayın Kaymakamımızın destekleriyle iki tane sınıf oluşturduk. Biz kurum olarak işbirliği ve dayanışmanın gerekliliğine inanmaktayız. Hizmet etmek için varız, hizmet bizim için bir ibadettir" dedi

Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Çırağın ustaya olan saygısı bizim kültürümüzde olan bir şey. Kalfalığı aşmadan usta olamamak, iş kapısı olması itibariyle bizim kültürümüzde vardır ve önemli değerlerdir. Halk eğitim aydınlanma projesidir. Okuma yazma ile başlayan daha sonra da meslek olarak değil de, modern hayatın gerekliliklerini yerine getirmek için bir eğitim yoludur. Modern çağda sadece evin geçimini sağlayıp eve ekmek götürmek işin bir kısmı. Cumhuriyet tarihimizle birlikte başlayan halk eğitim faaliyetlerinin amacına ulaştığını görüyorum. Hanımların, bu faaliyette yer almasında halk eğitimin önemli rolü vardır. Halk eğitim, çağın geliştirdiği teknolojiyi halkımıza ulaştırmada önemli bir görev ifa etmiştir. İlk önce okuma yazmanın halka yaygınlaştırılması, ardından yabancı dil eğitimleri konusunda büyük bir açığı kapatmıştır" diye konuştu.

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2007-2008 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında; makrome, aşçılık, resim, saz ve batik kurslarında yapılan çalışmaların ürünlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Kaymakam Oğuz Alp Çağlar ve eşi Figen Çağlar kesti. Açılış öncesi saz kursu kursiyerleri tarafından bir müzik dinletisi sunulurken, aşçılık kursuna katılan kursiyerlerin yaptıkları yemekler de katılımcılara ikram edildi.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?