24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Enerji hatları yeraltına taşınıyor

ARDAHAN'DA ENERJİ HATLARI YER ALTINA TAŞINIYOR

Aras Elektrik A.Ş Ardahan İl Müdürü Meryem Akpınar, “2010'un sonuna kadar kent içindeki enerji hatlarının yüzde 45'i yer altına inmiş olacak” dedi.

Akpınar, yaptığı açıklamada, bu yıl sonu itibariyle yer altı çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Mevcut çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kent merkezine enerjinin yer altına indirilmesi çalışmasında ciddi bir mesafe kat edileceğini ifade eden Akpınar, “Şuan itibariyle kent merkezindeki Atatürk Caddesi ve bağlantılı olan sokaklara ait elektrik hatları yer altına indi. Aynı çalışma ayrıca Recai Köksoy, Gençlik ve Koca Mustafa Paşa caddelerinde de sürüyor. Bu caddelerimiz ve kendilerine bağlanan sokaklara ait yer altı çalışmalarını Aralık 31'de tamamlamayı planlıyoruz. Tamamlanan bu çalışmayla kentte enerji hatlarının yüzde 45'i yer altına inmiş olacak” diye konuştu.

Akpınar, yer altı çalışmalarının özellikle yapılaşmanın yoğunlukta olduğu bölgelerde süreceğini sözlerine ekledi. Akpınar bu çalışmalar sonucunda şehrin modern bir kazanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 13:13:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?