18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Eroğlu Ardahan'da

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI PROF. DR. EROĞLU ARDAHANDA

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde il ayrımı yapmaksızın eğlence mekanlarındaki saatin 23.59 olarak belirlendiğini ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Gürültü konusunda hem vatandaş hem de turistler çok rahatsız. 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan mekanlar susacak. Gerekirse kapatacağız" dedi.

Ardahan'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere uçakla Kars'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'nu, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Başkanı Yunus Baydar ile partililer ve vatandaşlar karşıladı. Karşılama sonrası karayoluyla Ardahan'a geçen Bakan Eroğlu, burada ilk olarak Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin gürültü ve denizlerdeki kirlilikle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, hem vatandaşların hem de turistlerin gürültüden çok rahatsız olduklarını belirterek, "23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak. Bu konuda kararlıyız. Gerekirse kapatacağız" diye konuştu.

81 il valiliğine genelge gönderdiklerini belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Gürültüyle ilgili biz yeni bir yönetmelik çıkardık. Çünkü gürültüden insanlar çok rahatsız oluyor ve iş verimi düşüyor. Hasta olan var, işe gidecek olan var, hastanede ameliyat yapacak hekim var. Var var, ihtiyarı var, yaşlısı var. Dolayısıyla gürültüden çok büyük rahatsızlık var. Bu yönetmelik yayınlandı ve bütün Valiliklere de talimat verildi. Peki bu gürültü hiç mi yapılmayacak? Biz 23.59'a kadar yani 24.00 değil, bu zamana kadar bir miktar tolerans gösteriyoruz. Ama 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak."

"MANŞETLERLE GELENLER MANŞETLERLE GİDECEK"

Milletvekili Saffet Kaya 2007 yılında Türkiye'de oyunu en çok arttıran ilin Ardahan olduğunu hatırlatarak, "Yerel seçimlerde de aynı başarıyı gösteren Ardahan en çok yatırımı almayı başarmıştır" şeklinde konuştu.

"AK Parti'nin yaptığı araştırmalar sonunda 16.5 oranla oyununu artıran tek il Ardahan" diyen Kaya, "Projesi olmayan, halkın ortak değerleri olmayan ve istenmedikleri halde siyaset yapmaya devam eden muhalefet partisine sesleniyorum; manşetle gelenler manşetlerle gidecekler. Ardahan 2-0 olacak. Bunu böyle bilsinler. Tayyip Erdoğan ve ekibi bu millete sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir. Ardahan'daki huzuru, kardeşliği hiç kimse bozamayacaktır" şeklinde konuştu.

BAKANLAR HEYBESİ DOLU GELDİ.

Ardahan'a 18. bakanın geldiğini hatırlatan AK Parti Milletvekili Kaya, "Her gelen Bakan eli boş gelmemiştir. Heybeleri dolu bir şekilde gelmişlerdir. Üniversite, HES'ler, barajlar, Kura Nehri'nin iyileştirme çalışmaları, yollar, daha neler neler.

Biliyorsunuz bir bakan gelince mecburen heybesi dolu olarak gelmesi lazım. Bize gelen bütün bakanlar dolu bir şekilde gelmiştir. Bakanların bize vereceği en güzel hediye yapacakları yatırımlardır. Bu yatırımlardan da en çok nasiplenen Ardahan olmuştur, olmaya devam edecektir. Bu sadece bakanlığımızın yatırımları. Hükümetimiz gece gündüz çalışıyor. Bunun yanında büyükşehir belediyeleri de Ardahan için seferber olmuş ve Ardahan'daki projeleri ile ilimize büyük katkılar sunacaklardır" diye devam etti.

BAŞKAN KÖKSOY: "BELEDİYEMİZ İŞ YAPAR DURUMA GELMİŞTİR"

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "15 ay içerisinde yaptıklarımız, bizden önceki üç dönemde yapılamamıştır. Çalışmalarımız sonucunda bir önceki yerel gelirimiz 800 bin lira iken bizim dönemimizde 1 milyon 900 bin liraya yükselmiştir. Belediyemiz ihale yapamaz durumdaydı. Ancak oturttuğumuz kurumsal imaj ile disiplinli çalışmalar sonunda örnek 50 ihale yaptık. Kısacası belediyemizi iş yapar duruma getirdik" görüşünü dile getirdi.

Daha sonra Bakan Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu'ndaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, Belediye Başkanlığı'nı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra yine karayoluyla Kars'a döndü.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI PROF. DR. EROĞLU ARDAHANDA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI PROF. DR. EROĞLU ARDAHANDA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 12:48:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 13:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?