18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Ertuğrul Günay Ardahan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, küresel krizden turizm gelirlerinin etkilenmediğini ve yıl sonuna kadar 20 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi. 

İncelemelerde bulunmak üzere bugün Ardahan'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ardahan Valiliğini ziyaret etti ve ilin sorunları hakkında Vali Selim Cebiroğlu'ndan bilgi aldı. Burada bir konuşma yapan AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, "Dün hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimizin acısını yaşıyoruz. Ardahan halkıyla bir bütün olarak bu ülkeye bağlıdır. Bu terör yandaşlarına taviz vermeyecektir. Başımız sağ olsun hoş geldiniz" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, "Terör bir insanlık suçudur. Terörü yok edebilirsek bu ülkenin kalkınması da o ölçüde hızlanacaktır. Terör bir suç insanlık sucudur, insanlık düşmanıdır. Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde böyle olaylar yaşanıyor ve bizde son on yıllardır bu belayla baş etmeye çalışıyoruz. Terörü ne kadar irdeleyip yok edebilirsek özellikle bu coğrafyanın özellikle doğu ve güneydoğunun kalkınması o kadar da hızlanacaktır.

Son 20 yılda terör nedeniyle birçok gelişmenin önü kesildi. Biz kaynaklarımız terörle mücadeleye ayırmak yerine eğitime, sağlığa, sosyal gelişmelere ayırabilsek bugün Türkiye'nin özellikle doğu ve güneydoğu bölgesi bugün olduğundan çok daha gelişmiş bir noktada olacaktı. Terörle bir yol kat etmeye çalışanlar özellikle doğu ve güneydoğu yaşayan en büyük düşmanlığı etmişlerdir. Türk Silahlı kuvvetlerimize, halkımıza, bu evlatlarımızın yavrularımızın ailelerine ve hepimize başsağlığı diliyorum. Projelerin hayata dönmesi istihdam imkanı sunacağı için kırsal kesime ters bir göç olgusunu güçlendirecektir. Yatırımları zamanında Türkiye'nin dört bir yanına dağıtabilseydik, bu göçler ve metropollerde bir çarpık yapılaşma olmayacaktı. Ardahan, Iğdır ve Kars kamu hizmetlerinde mahrum kalmış bir il, artık bu bölgeler lehine pozitif ayrımcılık yapma zamanıdır. Yeni bir takım yatırım ve gelişmelerde bu bölgelere ayrımcılık yapma zamanıdır. Eğitimde sağlıkta, tarımın gelişmesinde bu bölgelere öncelik tanımamız gerekiyor. Bu insanlarımız arasında yurttaşlık görevinin gereğidir" diye konuştu. 

AK Parti İl Teşkilatını da ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada yaptığı konuşmasında, "Devlet 2000 yılında neredeyse memurunun maaşı veremez duruma gelmiştir. Böyle bir süreç içerisinde AK Parti yeni bir oluşum olarak ortayla çıkmıştır. Hiçbir partinin devamı değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde kimse yetimin milletin hakkına el süremez. Buna müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu. 

Ardahan Kalesi'nde de incelemelerde bulunan Bakanı Günay, bir soru üzerine şöyle konuştu: 

"Turizm gelirleri 2008 yılında geçen yıla oranla yüzde 15 üzerinde artışlı bir seyir takip ediyoruz. Bu yıl 25 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmiştir. Yıl sonuna kadar hangi rakamda duracağımızı bende merak ediyorum. 20 milyar Dolar eşiğinde de bir gelir elde edeceğiz. Bu dünya turizm gelirleri açısından önemli bir rakam. Dünyada turizm gelirleri ve gelen ziyaretçi açısından Türkiye ilk 10 içinde yer alıyor. Bunu Türkiye düzeyinde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Onun için Ardahan'da, Kars'ta, Iğdır'da bu
turizm sunumuna katabileceğimiz neler var diye bakmaya ve hep birlikte ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Cari açığın kapatılması açısında bu turizm gelirleri en önde gelen gelirler, en yaralı, en artısı yüksek gelirler arasında geliyor. Çünkü bunun çıktısı çok az. Bizde bunu Türkiye sathına yaymaya çalışıyoruz. Yayla turizmi, doğa turizmi çeşitlerini, kayak, kış turizm sunumları içerisinde geliştirerek Türkiye coğrafyasının birçok bölgesinin turizm gelirlerinden yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. 

Ardahan'ında büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Neler yapabileceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Küresel kriz dalgalanmasından şuan etkilenmedik. Hangi kriz olursa olsun turizm hareketliliğini koruyacaktır. Bizde bu hareketliliğe ayak uydurmaya çalışıyoruz. 2009 yılı için bir şey söylememiz için 2008 yılı rakamlarını görmemiz lazım. Ama şunu söyleyebilirim, önümüzdeki yıllarda Türkiye 30 milyon rakamını telaffuz edecektir." 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ardahan ziyaretinde Ardahan Valisi selim Cebiroğlu tarafından yöreye özgü halı ile Damal bebekleri hediye edildi.
Bakan Günay, daha sonra Çıldır Gölü'nde incelemelerde bulduktan sonra Kars'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:28:32
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 16:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selahattin KIŞKAN IP: 85.101.89.xxx Tarih : 7.10.2008 23:03:51

Ertuğrul GÜNAY ARDAHAN'a NİYE GİTTİ ? NE GÖTÜRDÜ ? SAFFET KAYA'NIN DAVETLİSİ OLARAK DÜĞÜNEMİ GİTTİ? KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ARDAHAN'DA NE GİBİ İNCELEMELERDE BULUNDU ? YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİNDEN SÖZ EDLİMEMİŞ, TURİZİMİ NEYLE CANLANDIRACAKLAR ? KIŞ TURİZİMİNİN CANLANMASI VE BÖLGE İNSANININ EKONOMİ, KÜLTÜREL, SOSYAL ALANDA GÜÇLENMESİ İÇİN NE YAPILMALI ? KAYAK TESİSLERİ AÇILDIĞI GİBİ KALMIŞ ! NASIL BİR TANITIM YAPILACAK ? VE BU BÖLGEYE NE GİBİ TEŞVİKLER SAĞLANACAK BUNLAR ÖNEMLİ !! YOKSA ERTUĞRUL GÜNAY'NIN VEYA SAFFET KAYA'NIN ARDAHAN'DA OLMASI REKLANDAN ÖTE BİRŞEY DEĞİLDİR.SAFFET KAYA 'NIN ASKERLERİMİZİN ŞEHİT OLDUĞU GÜNÜ HALAY ÇEKMESİ VE GAZETELERDE BOY BOY YAYINLANMASI ŞAHSIM ADIMA ÇOK ÜZÜLDÜM VE KINADIM NEDEN ADRAHAN MİLLETVEKİLİ BU KADAR DUYARSIZ KALIR. YAKIŞTIRAMADIM. VE YAZIK DİYORUM. HİÇ OLMADI HİÇ.HERHALDE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR