23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Et fabrikası kaderine terk edildi

ARDAHAN ET FABRİKASI KADERİNE TERK EDİLDİ

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Ardahan İl Başkanı Berkant Ezer, "Ardahan'ın kaderinde rol alanlar, ne yazık ki Ardahan Et'in bu durumuna seyirci kalarak Ardahan'ın kaderiyle oynuyorlar" dedi.

HAS Parti Ardahan İl Başkanı Berkant Ezer, 6 yıldır atıl olan Ardahan Et tesisleri önünde gazetecilere açıklamada bulunarak, tesisi çalıştırmayanların memleketin kaderiyle oynadıklarını ileri sürdü. Ardahan Et'in, yüzde 84'lük hissesinin Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya'nın kardeşi Fuat Kaya'ya ait olduğunu ifade eden Ezer, bunun halk nezdinde önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.

"Sayın vekilimiz önce bu dev fabrikanın neden çürümeye terk edildiğini ve çalışmadığını kamuoyuna anlatsın istiyoruz" diyen Ezer, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki, Ardahan'da siyaset yapanlar, Ardahan'a fayda sağlayacakları yerde Ardahan'a zarar veriyorlar. Bugün Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Saffet Kaya, Ardahan'ın en çok yatırım alan il olduğunu iddia ediyor. Sayın Kaya, önce gelip 6 yıldır kapısına kilit vurulan günlük 200 büyükbaş, 300 ise küçükbaş hayvanın kesilebileceği ve ayrıca 600 büyükbaş hayvanın da bir anda beslenebileceği, en az 200 kişinin de ekmek yiyebileceği bu dev tesisinin neden çalıştırılmadığı hesabını versin. Dün kendileri

tarafından Ardahan Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. Bir fabrikanın açılışı yapıldı. Korkarım ki onlarda ilerde Ardahan Et gibi olmasın?"

Ezer, söz konusu sorunun memleket meselesi olduğunu belirterek, Ardahan Et fabrikası faaliyete girene kadar sorunu sürekli gündeme getireceğini sözlerine ekledi.

ARDAHAN ET FABRİKASI KADERİNE TERK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 12:50:02
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 15:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?