26
Mayıs
2024
Pazar
ARDAHAN

Festivaller şehri Ardahan

Ardahan'ın doğal güzelliklerini ve ürünlerini tanıtmak amacıyla her yıl çeşitli festivaller ve şenlikler düzenlendiği ifade edildi.


Ardahan'da, her yıl geleneksel hale gelen bu festivaller ile bölgenin sahip olduğu tarihi ve doğal değerlerin ülke çapında tanıtımı yapılarak, Ardahan'daki turizmin gelişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.


Düzenlenen festivaller ve şenlikler sayesinde Ardahan yöresinde kendine has, ekonomik değere haiz olan, bal ve kaşar peyniri gibi ürünlerin gerek tanıtımının yapılması, gerekse festival alanında kurulan standlarda pazarlama imkanlarının sağlanması ile ilin ticari yaşamında canlılık meydana getirilmesi hedefleniyor.


Ardahan'da yıl içerisinde düzenlenen festivaller ve şenlikler şöyle:


Ardahan Bal Festivali: İl merkezinde her yıl düzenlenen bal festivalinin amacı, yöredeki arıcılığın geliştirilmesi ve festival yoluyla ilin tanıtımını yapmak. Ağustos ayının ilk haftası düzenlenen festival boyunca düzenlenen konserler, ağalık ve bal güzeli yarışmaları gibi etkinliklerle ilin sosyal yaşamının canlanmasına katkıda bulunuluyor.


Damal Şenliği: Damal İlçesi'ne bağlı Yukarı Gündeş Köyü dağlarına 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında düşen Atatürk siluetinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenleniyor.


Göle Kaşar Festivali: Her yıl Temmuz ayının ilk haftası yapılan bu festivalle, yöreye özgü kaşar peyniri başta olmak üzere, hayvan ve hayvan ürünlerinin tanıtımı amaçlanıyor.


Çıldır Göl Festivali: Çıldır İlçesi'nde her yıl baharın gelişi ile birlikte Çıldır Gölü içindeki Akçakale Adası üzerinde yapılıyor. Bu festivalle eşine ender rastlanacak güzellikte olan Çıldır Gölü'nü ve tarihi kalıntıları ile Akçakale Adası'nı tanıtmak amaçlanıyor.


Posof 19 Mayıs Şenlikleri: Her yıl kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Posof İlçesi'nde şenlik havasında geçiyor. Çevre il, ilçe ve köylerden gelen halkın katılımıyla coşkulu bir ortamda gerçekleştirilen 19 Mayıs kutlamaları, gelenek halini aldı. Şenlik alanına gelen halk, bir yandan hazırlanan programı (güreş, en iyi buzağı yarışması) izlerken, diğer yandan çevredeki ağaçlık alanlarda piknik yaparak eğleniyor. Posof'taki 19 Mayıs kutlamalarına, Gürcistan'ın Ahıska ilinden heyet halinde gelen Gürcü Kafkas ekibi, gösterileriyle renk katıyor.

ARDAHAN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 15:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?