18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Gaziler günü kutlamaları

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Ardahan'da bir tören düzenlendi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanın verilişinin 86. yıldönümü ile Gaziler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan’da da törenlerle kutlandı. Kongre caddesi üzerindeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Program daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Ertuğrul Turgut, “Ulusumuzu, vatanımızı ve kutsal saydığımız değerlerimizi korumak uğruna üstün bir cesaret ve fedakârlık örneği gösteren, canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan, kan ve ter akıtarak gazilik onuruna erişen kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak onları minnetle anmak için burada toplandık.Vatan uğruna şehit ve gazi olmayı bir onur sayan, askere uğurlanırken “ya şehit ol, ya gazi” diye öğütte bulunan yüce ulusumuzun bu özelliği sayesinde bugüne kadar tarihi görevini en mükemmel şekilde yerine getirebilmiştir. Gazilerimiz var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, ulus ve vatan sevgisinin sembolleridirler. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, geleceğimiz, hürriyetimiz ve haysiyetimiz için çalıştılar, kanlarını ve canlarını feda ettiler. Bizler bu vatanın evlatları olarak, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü armağan eden, yurt topraklarında özgür ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, sizleri örnek alarak ve gelecek kuşaklara örnek göstererek her karışı kanla sulanan vatan topraklarını koruyacak ve gelecek kuşaklara emanet edeceğiz” dedi.


Gaziler adına bin konuşma yapan Kore Gazisi İmdat Gündüzhev ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi gençlere emanet etti. Gençlerimiz de bu emaneti en iyi şekilde korumalılar. Kendilerini iyi yetiştirsinler ve bu vatana en iyi şekilde hizmet etsinler” dedi.


Programın ardından Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Ardahan Valisi Murat Yıldırım,“Gazilerimize Allah’tan uzun ömür, hayatını kaybeden gazi ve şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Sadece senede bir gün onları anmak, ziyaret etmek, hatırlamakla vefa borcumuzu ödeyemeyiz. Onlara saygı duyduğumuzu, sevgi beslediğimizi ve onlara borçlu olduğumuzu her fırsatta göstermeliyiz. Ben hiçbir gazimi mağdur, perişan vaziyette görmeye dayanamam. Çok şükür ilimizde böyle bir durum söz konusu değil. Her zaman gazilerimizin tüm kamu kurumlarımızla hizmetindeyiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?