22
Mayıs
2024
Çarşamba
ARDAHAN

Gülümseten deneyler projesi

Doğuş Grubu'nun toplumsal sorumluluk platformu Doğuş Çocuk "Gülümseten Deneyler Projesi" kapsamında, Ardahan’da ilköğretim 1. ve 2. sınıfta okuyan 800’e yakın öğrenci, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriliyor. 

Kars, Ardahan, Kastamonu ve Çorum'da uygulanacak Doğuş Grubu’nun Gülümseten Deneyler TIR’ı Ardahan’a geldi. 

Proje sorumlusu Cem Senay, "Bu projelerle Ardahan’daki ilköğretim 1 ve 2. sınıf öğrencilerini hedef alarak çocuklara ağız ve dış sağlığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında Ardahan’a gelen TIR içerisinde özel olarak ayarlanmış bölümlerde çocuklara görsel olarak, ağız ve dış sağlığını içeren sinevizyon gösterimi ve oyun bölümlerimiz mevcut. Ağız ve diş sağlığını korumayı ve sorunları önceden önlemek için gerekli yöntemleri deneylerle anlatmayı amaçlıyoruz. Projemiz, deneylerle çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini anlatmayı ve onlara yaşam boyu hijyen alışkanlığı sağlamayı hedefliyor. Çocuklara bir fırça ve diş macunu hediye ediyoruz. Ülkemizde nüfusun ancak yüzde 10’u dişini düzenli olarak fırçalıyor. Evlerin yüzde 70’ine ise diş macunu hiç girmiyor. Biz onların mümkün olduğunca küçük yaşta ağız ve diş sağlığı ile tanışmalarını hedefliyoruz.“ dedi. 

Projeyle ilgili verilen bilgide, “TIR’ımızı ziyaret eden her öğrenci, bu konuyla ilgili Diş Dostu Derneği tarafından hazırlanan üç deney yapacak. Biz, yöntem olarak deneylere önem verdik; bu projeyi de çocukların dünyasından yola çıkarak “Gülümseten Deneyler” olarak adlandırdık. Özellikle 0-10 yaş arasındaki çocuklarda öğrenme deneyerek gelişiyor. Ayrıca bu dönemde öğrenilenler, yaşam boyu da devam ediyor. Ağız ve diş sağlığı için ömür boyu önem taşıyor. TIR’ımızı ziyaret eden çocukların; tertemiz dişleriyle gülümseyeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?