23
Mayıs
2024
Perşembe
ARDAHAN

Gürcü heyet Ardahan'da

GÜRCÜ HEYET ARDAHAN'DA

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Siyasi, sosyal ve kültürel ilişkilerimizin yanı sıra, özellikle Kars-Tiflis Demiryolu, Bakü-Tiflis-Cehyan (BTC) petrol boru hattı ve Gürcistan'a açılan Türk gözü sınır kapımızla bizim Gürcistan ile aramızdaki ekonomik ilişkilerimiz her alanda artarak devam edecektir" dedi.

Tekmen, belli aralıklarla sınır protokolleri görüşmesi kapsamında Ardahan'a gelen meslektaşı Gürcistan Ahıska Valisi Laşa Çkadua'yı ve beraberindeki heyeti Ardahan Valiliği girişinde karşıladı.

Tekmen, yaptığı açıklamada, yıl içerisinde iki ayda bir Ahıska heyetiyle bir araya gelerek her iki il arasında protokol görüşmesi yaptıklarını, söz konusu bugünkü görüşmenin de bunlardan birisi olduğunu ifade etti.

Gürcistan'ın en uzun sınırı Türkiye ile olması ve sorunsuz bir komşuluk ilişkilerinin yürütüldüğü bir ülke olduğunu belirten Tekmen, "Bugüne kadar aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. Terör olaylarından tutun, kaçakçılığa kadar benzeri parazitlerin yaşanmaması için gerek Ardahan ve gerekse de Ahıska yönetimi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bu nedenle iyi ilişkilerimiz artarak devem ediyor, edecektir. Siyasi, sosyal ve kültürel ilişkilerimizin yanı sıra, özellikle Kars-Tiflis Demiryolu, Bakü-Tiflis-Cehyan (BTC) petrol boru hattı ve Gürcistan'a açılan Türk gözü sınır kapımızla bizim Gürcistan ile aramızdaki ekonomik ilişkilerin de ne derecede önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

Ahıska Valisi Çkadua da konuşmasında; "Her iki ülke ve il arasındaki bu çalışmalar ve görüşmeler gelecekte ilişkilerimizin artmasına neden olacaktır. Bizde Gürcistan olarak her iki ülke ve il arasındaki ilişkilerin her anlamda büyüyüp ve gelişmesi için tüm gayret ve çabalarımızı gösteriyoruz ve göstermeye de devem edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra valilik toplantı salonunda basına kaplı olan protokolü görüşmesine geçildi. Gürcü heyet, Ardahan'da görüşmelerini tamamladıktan sonra kara yolu ile Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türk gözü sınır kapısından Gürcistan'a giriş yapacak.

GÜRCÜ HEYET ARDAHAN'DA
GÜRCÜ HEYET ARDAHAN'DA
GÜRCÜ HEYET ARDAHAN'DA
GÜRCÜ HEYET ARDAHAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 17:00:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?