18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARDAHAN

Hanak'ta kurtuluş coşkusu

ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Ardahan'ın Hanak ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Buradaki törene Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Hanak Kaymakamı Adem Çelik İl Jandarma Alay Komutanı Samit Tokmak, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Hanak Belediye Başkanı Çoban, törende yaptığı konuşmada, Hanak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bölgenin kurtuluşu

için verilen mücadelenin çok anlamlı olduğunu belirten Çoban, "Bu bölge, 40 küsur yıl esaret altında kaldıktan sonra, bu bölgenin kahraman insanı ve kahraman silahlı kuvvetlerimizin eşsiz mücadelesi sonucu bizim olmuştur. Bu bölgede 40 küsür yıl esaret altında kalmış insanımızın, çektiği çileye rağmen 90 yıl önce verdiği mücadelede başarılı olarak bu toprakları bize yurt edinmişlerdir" diye konuştu.

Şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve temsili milis kuvvetlerinin gösterisi ile devam eden kutlamalar, atlı binicilerin geçişiyle sona erdi.

ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
ARDAHAN'DA KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:04:05
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 17:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?