24
Mayıs
2024
Cuma
ARDAHAN

Hayvan pazarı temeli atıldı

ARDAHAN'DA HAYVAN PAZARI TEMELİ ATILDI

Ardahan Merkeze bağlı Hoçuvan Köy grubunda hayvan pazarı için temel atma töreni yapıldı. Örende konuşan Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaya, “Bu memlekette ne Kürt Türksüz, ne de Türk Kürtsüz yaşayabilir” dedi.

Ardahan Merkeze Bağlı 21 köyün yer aldığı Hoçuvan Köy grubunda, hayvancılığın gelişmesi amacıyla Ardahan-Kars kara yolunun 28’nci kilometresinde Kum Ocağı mevkiinde yeni bir hayvan pazarı için temel atma töreni yapıldı.

Törene, Ardahan Vali Yardımcısı Alper Balcı, Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, çok sayıda sivil toplum örgütü ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İş Adamı Cavit Talay, amaçlarının Hoçuvan bölgesinde hayvancılığı geliştirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "113 dönümlük bir alanda temelini attığımız bu hayvan pazarı, iş adamları, bölgedeki 21 köyün muhtarı ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının desteğiyle faaliyete geçecek. Hayvan pazarımız son model imkanlarla hizmet verecek. Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan hayvan pazarının yaklaşık 3 aylık kısa bir süre zarfında yapımını tamamlanmayı planlıyoruz."

TÜRK KÜRTSÜZ, KÜRT DE TÜRKSÜZ OLAMAZ

Daha sonra konuşan Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ise Ak Parti hükümetinin hayvancılığa en çok destek veren iktidar olduğunu söyledi.

Hükümetin hayvancılığa yönelik desteğinin daha da süreceğini ifade eden Kaya, konuşmasında, “Ardahan'da huzur ve kardeşlik var. Bu bayrak altında bize yaşattığınız bu huzurdan ve kardeşlikten dolayı size minnettarım. Bizi birimizden kesinlikle kimse ayıramayacak, ve bizleri bölmelerine izin vermeyeceğiz. Dimdik ayakta duracağız. Analarımız ağlamayacak, analarımız gözyaşı dökmeyecek.Bu memlekette ne Kürt Türksüz, ne de Türk Kürtsüz yaşayabilir. Bu bizim bin yıllık geçmişimizdir. Bu böyle bilinecek.”

ARDAHAN'DA HAYVAN PAZARI TEMELİ ATILDI
ARDAHAN'DA HAYVAN PAZARI TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 10:50:03
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?